Robotul de la Toyota este partenerul de drum care încape în suportul pentru pahar

Robotul de la Toyota este partenerul de drum care încape în suportul pentru pahar

Japonezii de la Toyota au dezvăluit Kirobo Mini, un robot în miniatură care este candidatul ideal pentru un partener de drum dispus să te ajute și să te consoleze emoțional.

Salonul Auto de la Tokyo nu este doar locul în care apar cele mai noi mașini și cele mai extravagante concepte. În cadrul evenimentului, japonezii de la Toyota au dezvăluit noul robot produs de companie, Kirobo Mini, care face parte din proiectul Toyota Heart, care are ca scop întărirea relației dintre șofer și autoturismul său.

Robotul este o versiune mai mică a celui care a fost trimis în spațiu pentru a participa la o serie de evenimente la bordul Stației Spațiale Internaționale. Kirobo Mini, în schimb, este construit special pentru publicul larg. Micul robot este de mărimea unui măr și este desenat special pentru a se potrivi în suportul pentru pahar al mașinii. Odată amplasat, acesta va oferi sfaturi șoferului și chiar îl va consola din punct de vedere emoțional.

Numele său, „Kirobo” înseamnă „robotul speranță”, iar cu ajutorul software-ului instalat, Toyota susține că acesta va fi capabil să înregistreze ore întregi de date, prin analizarea șoferului și prin detectarea stării de spirit a acestuia. Potrivit acestora, robotul ar putea chiar să ofere suport emoțional și ar putea face ca șofatul să fie „o experiență fizică și emoțională”.

kirobo mini (2)

Kirobo Mini poate răspunde la comenzi vocale și are incorporată o cameră foto prin care analizează tot ce se întâmplă în jurul său. Scopul celor de la Toyota este poată studia mai bine comportamentul șoferilor și astfel să poată dezvolta tehnologii viitoare care să facă experiența șofatului una cât mai plăcută, concentrându-se mai mult pe starea de spirit a șoferilor, și mai puțin pe dispozitive care să faciliteze un stil de condus mai eficient.

Potrivit celor de la Toyota, oamenii își petrec în jur de 4.3 ani din viață la bordul unui autoturism, perioadă de timp echivalentă cu trei călătorii dus-întors spre Lună. Din acest motiv, oficialii companiei susțin că se pot învăța foarte multe despre emoții și stări de spirit în interiorul unei mașini.

Dacă se dovedește că robotul Kirobo Mini va avea succes, ne putem aștepta ca în viitor să vedem astfel de „parteneri” integrați în următoarele autoturisme de la Toyota.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: