Rhino, unul dintre cele mai ciudate vehicule inventate vreodată

Inventatorul greco-american, Elie Aghnides a adunat o avere pe urma invențiilor sale inteligente. Una dintre cele mai neobișnuite creații ale sale a fost Rhino, un vehicul cu patru roți construit pentru a patrula și a apăra terenurile fără de drumuri din Alaska și Canada.

Construit în anul 1954, vehiculul cu motor de 110 cai putere, care consuma 20 de litri la fiecare sută de kilometri parcursă avea aproape șase metri lungime, trei metri lățime și alți trei metri în înălțime. Rhino era construit din aluminiu și vira cu roțile din spate.

Cântărind cinci tone, mașinăria putea atinge viteze de până la 75 de kilometri la oră, pe străzi asfaltate. Trăsătura definitorie consta în roțile uriașe din față, care aveau un diametru de doi metri și cântăreau 680 kg fiecare. Forma sferică a acestora îi permitea vehiculului să poată parcurge orice fel de teren. În timp ce Rhino se scufunda în noroi, nisip, sau alte suprafețe moi, porțiunea roților echipată cu grilaj permitea ca vehiculul să aibă mai multă tracțiune.

Potrivit celor de la Mashable, roțile masive și centrul scăzut de gravitație făceau ca Rhino să se poată înclina la 75 de grade fără să se răstoarne. În apă, roțile tubulare făceau ca vehiculul să plutească, în timp ce un motor amplasat în partea din spate oferea o propulsie la viteze de aproape șapte kilometri pe oră.

Prototipul a fost construit de compania Marmon-Herrington, din Indianapolis, și avea rolul de a demonstra capacitățile invenției. Cu toate astea, armata Statelor Unite a refuzat să achiziționeze un astfel de vehicul, în special din cauza faptului că roțile puteau fi foarte ușor pătrunse de un glonț, iar Rhino s-ar fi scufundat imediat.

Citește și:
Etichete: