Videoclipul impresionant filmat în timpul reintrării în atmosferă a unui vehicul spațial [VIDEO]

Un nou videoclip publicat de curând ne arată imaginile impresionante pe care le pot vedea astronauții în timpul reintrării în atmosferă.

Sunt puține ocaziile în care o persoană poate vedea cum vehiculul în care călătorește arde în continuu și supraviețuiește.Pentru astronauți, însă, aceste lucru face parte din șirul normal de întâmplări care au loc atunci când rachetele lor reintră în atmosfera Pământului. Pe scurt, cauza principală a acestui eveniment este frecarea, aceasta din urmă ducând la aprinderea gazelor inflamabile din atmosferă. Pentru un grad de siguranță mai mare la astronauților, inginerii montează de obicei elemente menite să ardă în această fază.

Întreg procesul este unul extrem de interesant, mai ales dacă este vizualizat de la bordul unei capsule care se întoarce din spațiu. Puteți să vă faceți o idee mai bună despre acest lucru urmărind videoclipul filmat de un astronaut cu ajutorul unei camere GoPro montate în casca sa. După cum scriu cei de la Motherboard, filmarea a fost făcută la bordul unei navete Soyuz și a fost publicată de către Euronews.

După spune autorul înregistrării, unul dintre cele mai înspăimântătoare lucruri este senzația că limba te sufocă. ”Vezi mici părți din nava ta dezmembrându-se și topindu-se”, a mai declarat acesta.

Bogdan Cristea
13:14 20.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video