10 nov. 2015 | 06:37

Recunoașterea facială de pe Facebook Messenger s-ar putea să te sperie

ACTUALITATE
Recunoașterea facială de pe Facebook Messenger s-ar putea să te sperie

O nouă versiune de Facebook Messenger introduce o funcție de recunoaștere facială, momentan sub formă de test, care s-ar putea să vă sperie un pic.

Photo Magic este numele unui nou algoritm de recunoaștere facială care face minuni când vine vorba de partajarea mai eficientă a fotografiilor prin Facebook Messenger. Practic, pornind de la scanarea tuturor fețelor persoanelor din fotografiile voastre din fluxul foto de pe mobil, vă sunt făcute recomandări pentru trimiterea acelor imagini către oamenii din ele.

Dintr-un punct de vedere, ideea este una foarte utilă, deși s-ar putea ca la prima vedere să vă sperie un pic. În orice caz, nimic nu se întâmplă fără acordul vostru, nici scanarea tuturor fotografiilor de pe mobil și nici partea de expediere a rezultatelor la scanare. Dacă aceasta vi se pare însă o funcție interesantă și faceți multe poze cu prietenii, este bine de știut că de acum înainte va fi mult mai simplu să împărtășiți un selfie de group cu toți cei care au participat în fața camerei. Pentru a duce experiența la un alt nivel, Facebook Messenger știe și să creeze un grup cu acele persoane, pentru a vă fi mai ușor să inițiați un dialog și să partajați cu ele mai multe imagini, nu doar una.

Momentan propagată doar în Australia, această versiune de test de Facebook Messenger este deja disponibilă pentru Android, iar dacă aveți un iPhone și locuiți în respectivul teritoriu vă puteți aștepta să o accesați până la finalul acestei săptămâni. În câteva luni, ne vom putea da și noi acordul pentru utilizarea Photo Magic sau vom putea refuza cu îndârjire utilizarea funcției.

Noua funcție Photo Magic din Facebook Messenger folosește aceeași tehnologie de recunoaștere facială care este folosită și în aplicația Moments, doar că în acel caz, pentru ca un amic să primească o lucrare de-a voastră realizată în Moments, avea nevoie de aplicația omonimă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele