23 mart. 2015 | 20:00

Qualcomm rezolvă problema supraîncălzirii procesoarelor cu noul Snapdragon

ACTUALITATE
Qualcomm rezolvă problema supraîncălzirii procesoarelor cu noul Snapdragon

După ce au apărut online mai multe zvonuri referitoare temperaturile ridicate ale Snapdragon 810, Qualcomm încearcă să-şi spele păcatele prin intermediul Snapdragon 815.

În ultimele săptămâni am discutat tot mai des despre în vârfuri de gamă de la LG, HTC şi nu numai. Din păcate, după ce au apărut online rapoarte cum că poate ajunge cu uşurinţă la 55,4 grade Celsius şi foloseşte cel mai performat SoC la companiei americane, Qualcomm a luat decizia testării unu nou SoC menit să facă valuri în următoarele luni,

Este vorba de Snapdragon 815, un model ce nu este cu mult mai performant decât Snapdragon 810, dar a fost mult mai bine optimizat pentru a nu se încălzi foarte tare. Acesta va intra în istorie ca fiind procesorul care a calmat spiritele. Faţă de Snapdragon 801 şi 810 este mai rece cu aproximativ 6 grade. Pentru a ajunge la această concluzie, a fost creat în jurul Snapdragon 815 un dispozitiv de test cu Android şi ecran Full HD de 5 înci căruia îi lipseau modulele de comunicaţii, WiFi şi date celulare.

Benchmark-ul efectiv a fost Asphalt 8 Airborne rulat pentru perioade lungi. Rezultatele au scos la iveală faptul că noul SoC refuză să sară mai sus de 38 de grade, în timp ce Snapdragon 810 ajunge cu uşurinţă la 44 cadre, iar Snapdragon 801 se ,,rezumă” la 42 grade Celsius. În mod normal, când în acelaşi ,,pachet” vor fi introduse şi modulele lipsă pentru conectivitatea WiFi, Bluetooth şi 4G, temperatura va mai creşte un pic. Chiar şi aşa însă, este evident că nu va fi nevoie să ne facem griji prea curând că ne ard pantalonii dacă ne achiziţionăm cele mai noi şi performante telefon pe arhitectură Qualcomm.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele