Privește cerul. Cum ar fi priveliștea dacă orașele nu ar fi luminate [FOTO]

Privește cerul. Cum ar fi priveliștea dacă orașele nu ar fi luminate [FOTO]

Carl Sagan a spus cândva că orice lumină de pe cerul nopții există datorită unei fuziuni nucleare îndepărtate. Cum ar arăta cerul noaptea dacă ar fi luminat doar de miliardele de stele

Artistul francez Thierry Cohen a realizat un proiect fotografic plecând de la această întrebare cu iz romantic. Practic, fiecare fotografie este compusă din alte două, una a orașului și alta a cerului. „Combinând două realități, am creat o a treia pe care nu o poți vedea, dar care există! Eu vă arăt stelele care lipsesc. Fotografia este, în fond, un mod prin care arăți lucruri pe care nu oricine le vede. Nu am vrut să creez imagini post-apocaliptice, cu orașe fără electricitate, ci să aduc liniștea înapoi”, a explicat el.

Fotograful s-a plimbat pe întreg globul, prin oraşe imense precum Hong Kong sau New York, dar şi prin locuri izolate, precum Mojave sau Amazon. El a fotografiat oraşele în timpul zilei, apoi le-a întunecat în post-producţie. A combinat imaginile cu cele ale cerului nopţii din vestul Saharei.

„Fotografia e poezie mai mult decât realitate. Totul depinde de cum vezi tu lumea”, a spus artistul.

 

Citește și:
Etichete: