06 sept. 2015 | 10:00

Povestea lansării celui mai controversat joc video într-un film BBC [VIDEO]

VIDEO
Povestea lansării celui mai controversat joc video într-un film BBC [VIDEO]

Titlul de cel mai controversat joc video al tuturor timpurilor a fost câștigat de GTA, iar cei de la BBC s-au gândit să creeze un film pe marginea poveștii. 

La cât de agresive şi insensibile în esenţă au devenit cele mai multe experiențe virtuale actuale, aproape că nu-şi mai aduce nimeni aminte primul joc video care a dat startul acestui trend. Este vorba de seria Grand Theft Auto, începând cu prima parte şi dezbaterile agresive din media care au avut loc în 2002. Aceasta este şi povestea din spatele filmului The Gamechangers, în care, Daniel Radcliffe joacă rolul președintelui Rockstar Games, Sam House, creatorul popularului joc video care contemplează violența și o duce la niveluri de realism nemaiîntâlnite în comparație cu ce se întâmplase până în acel moment în acest domeniu.

Același film detaliază amploarea pe care o ia franciza pe PlayStation 2 în urmă cu aproximativ 13 ani și eforturile unui avocat foarte hotărât, interpretat de Bill Paxton, care speră să obțină o interdicție legată de distribuția jocului. Pentru prima oară a fost făcut public un teaser pentru The Gamechangers și putem vedea primele aspecte ale relației dintre cele două personaje principale.

Se lucrează de mult timp la acest film, dar dacă v-ați aștepta ca cei de la Rockstar să fie încântați de faptul că povestea lor este în sfârșit spusă pe ecrane, într-un format mult mai atractiv decât o pagină de Wikipedia, v-ați înșela. În luna mai a acestui an, Rockstar a intentat un proces împotriva BBC pentru încălcare de trademark, insistând că nu sunt implicați sub nici o formă în proiect, ba mai mult decât atât, nici măcar nu sunt de acord cu simpla sa existență.

Având în vedere că un proces ce încearcă să interzică apariția unui film de cele mai multe ori însemnă că acel film a făcut ceva bun, așteptați să vedeți filmul ce va începe să fie difuzat de BBC Two începând cu 15 septembrie în Regatul Unit, urmând ca la scurt timp să fie disponibil și în alte colțuri ale lumii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele