Poate ai uitat de HP TouchPad, dar e în stare să ruleze Android 5.1.1 surprinzător de bine

Poate ai uitat de HP TouchPad, dar e în stare să ruleze Android 5.1.1 surprinzător de bine

A avut o istorie foarte nefericită, dar la fiecare câteva luni, bătrânul ajunge din nou în centrul atenţiei mai versatil ca niciodată.

Au trecut deja patru ani de când a fost lansată tableta HP TouchPad. La momentul respectiv, a încercat să fie un concurent serios pentru iPad, dar a eşuat lamentabil, în parte şi din cauza sistemului de operare WebOS cu care venea preinstalată. Pentru a scăpa de stocuri, Hewlett Packard a ajuns să o vândă la un preţ derizoriu, iar comunitatea de internauţi şi-a făcut un scop în viaţă din a instala alte sisteme de operare pe ea. Din acest motiv poate fi achiziţionată acum, de exemplu, .

Cea mai recentă performanţă a posesorilor de HP TouchPad implică instalarea Android 5.1.1 pe respectiva tabletă. Partea interesantă este că întregul sistem de operare se şi mişcă foarte bine şi nu a fost doar o chestiune de ambiţie. Este de asemenea lăudabil faptul că puţine dispozitive cu o vechime de patru ani mai beneficiază de actualizări de firmware.

Această iteraţie de Android 5.1.1 pentru creaţia celor de la HP este bazată pe Android Open Source Project şi poartă numele de Evervolv ROM. Ca funcţionalitate, include toate particularităţile la care v-aţi aştepta. Singurul minus, dacă-l putem clasifica aşa, ţine de instalare. Cum se întâmplă de altfel cu orice firmware custom pentru un smartphone sau o tabletă, trebuie fie să aveţi foarte multă răbdare, fie să aveţi o înclinaţie către astfel de activităţi. În cazul în care nu aveaţi activitate în weekendul de 1 mai, toate indicaţiile necesare pentru a duce acest proiect la bun sfârşit le găsiţi pe forumurile XDA Developers.

 

Citește și: