10 feb. 2011 | 11:12

HP TouchPad: dual-core, multitasking, suport Flash si mai urmeaza…

ACTUALITATE
HP TouchPad: dual-core, multitasking, suport Flash si mai urmeaza...

HP a ridicat stacheta competitiei din piata tabletelor, lansand ieri TouchPad, tableta de 9,7 inci care concureaza direct cu iPad.

La interior, dotarea include un procesor Qualcomm Snapdragon dual-core de 1,2GHz. Interesant este suportul Flash, care este o caracteristica centrala – este vorba de cel putin versiunea Flash 10.1, impreuna cu suport HTML5 complet. Oricum, webOS este un sistem de operare multitasking, asa ca in background pot fi rulate o multime de aplicatii.

Display-ul multi-tactil capacitiv, cu rezolutie de 1.024 x 768, are o tastatura virtuala, care include si randul de numere pentru a nu mai face schimbarea pentru tastare. TouchPad ruleaza o versiune noua a sistemului webOS, construita special pentru ecrane mai mari si care permite inclusiv vizualizarea indiferent de orientarea ecranului.

Este util ca tableta va veni si cu un Quickoffice Connect Mobile Suite inclus, permitand astfel vizualizarea si editarea documentelor Microsoft Word si Excel.

Bineinteles, exista posibilitatea de distribuire prin mesagerie instant, retele sociale, iar functia touch-to-share permite comunicarea intre tableta si un telefon webOS. De exemplu, poate fi distribuit un link intre doua dispozitive webOS doar apropiindu-le. Tableta ofera acces prin Amazon.com si catre mai mult de 810.000 de titluri de reviste, carti, filme din Kindle Store.

Conectivitatea include Wi-Fi 802.11b/g/n, A-GPS (3G) si Bluetooth. De asemenea, integreaza o camera web frontala de 1,3 megapixeli cu posibilitatea apelarii video. Prezente mai sunt si un senzor de lumina, accelerometru, busola si giroscop. Tableta vine cu micro-USB, care serveste atat la conectarea la PC, cat si la incarcare si are viteza 2.0.

Disponibilitatea va fi din vara, cu doua variante de stocare – de 16GB sau 32GB, iar pretul urmeaza sa fie anuntat in perioada urmatoare.