Pirateria Game of Thrones e de ordinul zecilor de milioane de descărcări

Pirateria Game of Thrones e de ordinul zecilor de milioane de descărcări

Noul sezon din duce la limite nemaivăzute pirateria fiecărui episod prin intermediul reţelei de download de tip torrent.

Deja de câţiva ani, fiecare episod din Game of Thrones este cel mai piratat conţinut digital pe care îl găsiţi online. Un ochi neantrenat ar putea considera că întreaga planetă urmăreşte serialul creat de HBO.

După doar două episoade din noul sezon, o companie intitulată Tru Optik a fost angajată pentru publicarea de noi statistici legate de piratarea fiecărei aventuri a familiei Lannister. Astfel s-a ajuns la concluzia că până şi documentarul A day in the life, despre realizarea Game of Thrones a fost descărcat de peste 32 de milioane de ori, dintre care, de 18 milioane de ori doar în prima săptămână. Primul episod, ajuns online lunea trecută, a fost descărcat în acest timp relativ scurt de 13 milioane de ori. Cei mai mulţi se pare că preferă un download la calitate HD, 43,5% dintre versiunile piratate fiind înregistrate la calitate 720p. Pe locul al doilea, cu 35,1 procente vin versiunile la 480p, în timp ce poziţia a treia, cu 31,4 procente este ocupată tot de iteraţiile HD, dar de această dată vorbim de 1080p.

În mod surprinzător, aş zice, cele mai multe persoane care descarcă Game of Thrones în mod ilegal se află în SUA, în procent de 10,5 procente. Statele Unite sunt urmate de Franţa, Brazilia, China şi Rusia cu 5.6, 5.6, 5.4, respectiv 5.3 procente. Dacă ar fi să asociem o valoare financiară pagubei realizate de piraţii cibernetici celor de la HBO, se pare că doar în SUA această cifră ar ajunge la 44 de milioane dolari. Acea valoare a fost calculată având în vedere posibilitatea că cei care au descărcat ilegal serialul s-ar fi abonat la HBO Now pentru a-l urmări.

Nu au trecut decât câteva zile de când HBO a început să aibă o atitudine din ce în ce mai agresivă în legătură cu . Sunt curios la ce vor mai apela după publicarea acestor valori.