Pe Lună se află o poză de familie: care e motivul emoționant din spatele ei

Pe Lună se află o poză de familie: care e motivul emoționant din spatele ei

Pe 20 aprilie 1972, Charles Duke, astronaut al Apollo 16, a făcut primii săi pași pe Lună. Având 36 de ani, a devenit cel mai tânăr om din istorie care a ajuns pe Lună.

Totuși, aceasta nu a fost singura realizare a lui Duke. Cât era pe Lună, i-a trecut prin cap să lase o amintire atât pentru reușita sa, cât și pentru viitorii vizitatori. Așa că a lăsat o fotografie de familie cu el, soția sa și cei doi fii, care se află pe satelitul nostru până astăzi. „Mereu am plănuit să o las pe Lună. Așa că am făcut asta, pentru că am vrut să le arăt copiilor că am fost cu adevărat acolo”, a declarat acesta pentru Business Insider.

Poza de familie

Fotografia a devenit rapid celebră. La urma urmei, e o dovadă palpabilă că există o latură umană a explorării spațiale, potrivit lui Duke. Pe când acesta se antrena pentru a fi pregătit pentru Apollo, majoritatea timpului și-o petrecea în Florida. Familia sa era în Houston, așa că nu petreceau suficient timp împreună, ceea ce îi afecta pe copii. „Așadar, pentru a-i entuziasma pe cei mici în legătură cu misiunea tatălui lor, i-am întrebat dacă vor să meargă și ei cu mine pe Lună. Așa că am făcut o poză de familie, pe care am luat-o cu mine, astfel încât să ajungem cu toții acolo”, a povestit Duke în continuare.

Poza de familie-Duke

De atunci, au trecut mai mult de 43 de ani, și deși urmele de pași lăsate în sol sunt relativ neschimbate, Duke suspectează că poza nu e într-o formă la fel de bună. „După 43 de ani, ținând cont de faptul că temperaturile sunt foarte scăzute, pelicula fotografică nu face față foarte bine acestor temperaturi. Arăta bine când am lăsat-o acolo, dar nu m-am mai interesat în legătură cu starea ei, așa că presupun că s-a evaporat până acum”.

Din păcate, nu se poate afla în ce stare e poza, în caz că mai e, pentru că e prea mică pentru ca sateliții lunari să o repereze. Oricum, a însemnat foarte mult pentru familia astronautului, iar asta e tot ce contează cu adevărat.

 

 

Citește și:
Etichete: