Paradox sau reușita Microsoft? Cortana ajunge pe Mac-uri înainte de Siri

Paradox sau reușita Microsoft? Cortana ajunge pe Mac-uri înainte de Siri

Dacă v-aţi dorit de mult timp un asistent virtual cu care să interacţionaţi pe Mac, se pare că acesta va fi Cortana al celor de la Microsoft, în loc de Siri.

Aţi fi fost tentaţi să credeţi că cei de la Apple vor fi primi care o vor integra pe Siri în propriul sistem de operare pentru desktop-uri. Se pare însă că, datorită eforturilor celor de la Parallels, primul asistent virtual pe Mac va fi Cortana. Nici măcar nu contează faptul că cei de la Microsoft nu au anunţat nici un fel de interes în această direcţie.

Creatorii uneia dintre cele mai populare soluţii de virtualizare pentru Mac OS X, prin intermediul căreia puteţi rula aplicaţii de Windows pe Mac sau întregul sistem de operare al celor de la Microsoft, au anunţat o versiune nouă. Este vorba de Parallels 11. Această aplicaţie reprezintă calea neoficială prin intermediul căreia o puteţi apela pe Siri într-un format cât se poate de prietenos. Printr-o funcţie intitualată coherence, chiar dacă este vorba de o componentă importantă din Windows 10, aceasta poate fi extrasă şi rulată separat fără nici un fel de probleme sau mesaje de eroare, fără să vă fie servit în acelaşi timp întregul desktop de Windows.

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi, pe lângă investiţia într-o licenţă de Parallels care costă 80 de dolari sau 50 de dolari dacă faceţi upgrade de la o versiune mai veche, este să aveţi o copie de Windows 10 cu licenţă. Instalaţi apoi cel mai recent Windows în maşină virtuală din doar câteva click-uri pe Mac şi asiguraţi-vă că aţi activat opţiunea Hey Cortana, pentru ca asistentul virtual să fie în permanenţă activ în fundal şi să aştepte comenzi vocale de la voi fără nici un fel de click-uri suplimentare.

Din acel moment, chiar şi dacă aveţi în prim plan o aplicaţie Apple, gen Safari sau iTunes, prin afirmaţia Hey Cortana veţi fi întâmpinaţi de o fereastră precum cea de mai sus pe care o puteţi folosi pentru a afla rapid răspunsul la diverse întrebări, precum cele legate de vreme, pronosticuri la jocuri de fotbal şi multe altele.

Citește și: