21 iul. 2015 | 09:00

OnePlus 2 va fi mai lent ca să nu se supraîncălzească

ACTUALITATE
OnePlus 2 va fi mai lent ca să nu se supraîncălzească

Deşi suntem siguri că OnePlus 2 va veni la pachet cu un SoC Qualcomm Snapdragon 810, acesta din urmă nu va rula la frecvenţă maximă.

OnePlus 2 este unul dintre cele mai aşteptate smartphone-uri din 2015. Cu toate că există în continuare multe dileme legate de disponibilitatea sa şi nu se ştie care va fi ritmul de propagare, cele mai mari întrebări au legătură cu performanţa. În contextul în care a devenit evident pentru oricine că Snapdragon 810 este un SoC care se supraîncălzeşte, foarte mulţi au fost curioşi cum vor reuşi să prevină orice fel de probleme cei de la OnePlus. Din păcate, soluţia găsită s-ar putea să nu vă încânte.

Deşi noul smartphone nu a ajuns oficial pe piaţă şi majoritatea informaţiilor pe care le avem trebuie percepute ca zvonuri, lucrurile nu arată bine pentru amatorii performanţă extremă. Primele indicii ne arată că producătorul noului terminal ar fi micşorat intenţionat frecvenţa procesorului Snapdragon 810 pentru a evita supraîncălzirea. Informaţia a fost descoperită în rezultatele unui benchmark publicate zilele trecute online.

Urmarea acestei practici este una evidentă. OnePlus 2 devine peste noapte un smartphone care nu este mult mai sprinten decât predecesorul său, OnePlus One. În contextul în care, în teorie, Snapdragon 810 este unul dintre cele mai sprintene procesoare de mobile din lume la ora actuală, acest anunţ este destul de trist. Dacă suntem abuziv de optimişti, putem spune că benchmark-ul a fost realizat cu un prototip de OnePlus 2, iar varianta finală va fi mai sprintenă.

În altă ordine de idei, OnePlus 2 ar trebui făcut public în cadrul unei conferinţe anunţate pentru 27 iulie, deci nu mai aveţi mult de aşteptat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele