Oare filmează mai bine decât un DSLR? iPhone 6S vs Nikon D750

Se pare că nu am văzut toate scenariile comparative posibile în care este implicat un iPhone 6S, iar în cel mai recent dintre ele este comparat cu un DSLR.

Într-o mare de smartphone-uri ieftine și bune devine din ce în ce mai greu pentru un producător de terminale premium să justifice prețul fabulos al unui aparat precum iPhone 6S. Din câte se pare însă, în fiecare zi mai apar noi argumnte legate de reușitele Apple într-un astfel de scenariu.

Un atu important al noilor iPhone 6S și iPhone 6S Plus, care au fost promovate cu entuziasm de compania americană, constă în abilitatea aparatelor de a filma conținut video 4K. Nu s-a așteptat însă nimeni ca respectivele clipuri înregistrate în această manieră să fie comparative cu cele generate de un DSLR profesional. Clipul de mai sus ne confirmă însă că treaba nu este chiar atât de simplă.

Într-o comparație side-by-side, între iPhone 6S și Nikon D750, un DSLR premium lansat anul trecut, pe partea de foto câșigătorul era evident, dar pe partea de captură video, nu cred că ar fi ghicit prea mulți oameni cine a ieșit în față. Conform lui Lee Morris de la Fstoppers, individul din spatele clipului a ajuns la concluzia uimitoare că smartphone-ul Apple este mai performant în ceea ce privește imortalizarea de conținut video Ultra HD.

Asta nu înseamnă sub nici o formă că puteți compara un iPhone 6S cu camere video profesionale de câteva mii de dolari. În schimb, dacă ați dezvoltat o pasiune pentru meseria de videograf și nu aveți un buget foarte generos, este bine de știut că un smartphone lansat de curând de compania lui Tim Cook se poate compara cu un Nikon D750. Singurul aspect de care trebuie să aveți grijă implică asigurarea unor condiții de iluminare ideale, deoarece blițul de la iPhone nu poate face minuni.

06:09 09.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video