Nu vei mai avea nevoie de parolă cu acest breloc [VIDEO]

O nouă campanie pe Kickstarter vrea să scoată pe piață un breloc, grație căruia nu veți mai avea nevoie de parolă la calculator.

Cei care vor să asigure un grad mai mare de siguranță documentelor din calculator, trebuie să ia măsuri speciale de fiecare dată când se depărtează de calculator. Cei de la Google au implementat o soluție mult mai bună pe dispozitivele Chromebook, denumită Smart Lock. Metoda respectivă permite conectarea telefonului cu laptopul, acesta din urmă deblocându-se automat în momentul în care telefonul este apropiat. Desigur, în astfel de condiții este necesară pornirea conexiunii Bluetooth.

Un sistem asemănător Smart Lock ar putea fi disponibil în curând și pe MacBook și pe notebook-urile cu Windows, datorită unei noi campanii pe Kickstarter. Conform TechnoBuffalo, Gablys Locker are dimensiunea unui breloc și permite deblocarea calculatorului printr-o simplă apropiere. Având forma unui pentagon, acesta cântărește doar 13 grame, iar bateria sa are o autonomie de aproximativ trei săptămâni. Cât despre cerințe, calculatorul va trebui să fie dotat cu Bluetooth 4, singurele sisteme de operare suportate fiind Mac OS X 10.9 și Windows 8.1.

În momentul configurării, va fi nevoie de aplicația specială Gablys Locker, furnizată în același pachet cu brelocul în sine. Pentru moment, campania a strâns în jur de 2.100 de euro, ținta acesteia fiind de 10.000 de dolari. Proiectul va putea fi finanțat pentru încă 34 de zile, perioadă în care puteți dona 18 euro pentru a primi propriul breloc în luna august.

12:19 09.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video