20 mart. 2015 | 06:08

Nu e atât de simplu să-ţi upgradezi versiunea piratată de Windows la Windows 10

ACTUALITATE
Nu e atât de simplu să-ţi upgradezi versiunea piratată de Windows la Windows 10

După ce au entuziasmat întreaga planetă, cei de la Microsoft au făcut eforturi pentru a lămuri un pic mai bine situaţia

Nu au trecut decât câteva zile de când cei de la Microsoft au anunţat că vor oferi o atât pentru utilizatorii de PC-uri cu Windows care au achiziţionat o licenţă, cât şi pentru cei cu versiuni piratate ale sistemului de operare. Dacă privim pragmatic situaţia, această afirmaţie suna prea vine ca să fie adevărată. În practică, oficialii gigantului din Redmond nu au minţit, dar există câteva condiţii care trebuie avute în vedere pentru a profita de respectiva ofertă.

Cel mai important aspect al întregii ecuaţii este că o versiune de Windows piratată non-genuine îşi va păstra statutul de produs non-genuine chiar şi după upgrade-ul la Windows 10. Nu veţi primi subit gratuit o licenţă originală pentru noul sistem de operare, ca şi cum aţi achiziţionat-o contra cost. Este foarte probabil să vă loviţi şi de câte o restricţie, precum cea de mai sus, dar acest aspect nu a fost făcut public.

Ne-am angajat în permanenţă să fim siguri că ai noştri clienţi au parte de cea mai bună experienţă posibilă cu Windows. Cu Windows 10, deşi PC-urile non-genuine vor putea fi capabile de un upgrade la Windows 10, respectivul upgrade nu v-a schimba starea licenţei. Windows non-genuine nu este publicat de Microsoft. Nu este licenţiat în mod corect şi nu este suportat de Microsoft sau un partener de încredere. Dacă un dispozitiv este considerat non-genuine sau licenţiat greşit înainte de upgrade, aparatul va continua să fie considerat non-genuine sau licenţiat cu probleme după upgrade. În conformitate cu afirmaţiile unor experţi din industrie, utilizarea de software piratat, inclusiv Windows non-genuine, poate rezulta într-un risc sporit de malware, fraudă (furt de identitate, furt de cărţi de credit, etc), expunere publică a informaţiilor private şi un risc mai ridicat de performanţă slabă sau funcţionare greşită a anumitor funcţii.

Cu alte cuvinte, nu este ca şi cum Microsoft vă invită subit să rulaţi o versiune piratată a sistemului de operare pentru a primi o licenţă complet legală de Windows 10 prin upgrade. Există câteva limitări pe care nu le ştim încă, iar compania americană continuă să descurajeze într-un mod agresiv utilizarea unui sistem de operare nelicenţiat.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele