06 sept. 2015 | 14:26

Noul iPhone 6S va recunoaște trei tipuri diferite de atingere

ACTUALITATE
Noul iPhone 6S va recunoaște trei tipuri diferite de atingere

Noile telefoane iPhone 6S și 6S Plus vor veni dotate cu Force Touch, tehnologie capabilă de a recunoaște trei tipuri de atingere.

Peste trei zile, cei de la Apple își vor prezenta noi telefoane în cadrul unei conferințe de proporții organizate în San Francisco. Printre îmbunătățirile important pe care cele două dispozitive le vor aduce față de modelele precedente se numără, desigur, și Force Touch. Acesta, după cum probabil știți, a fost introdus odată cu Apple Watch și este capabil de a diferenția între atingeri ușoare ale ecranului și atingeri puternice.

După cum scriu site-ul Phonearena, atunci când va lansa telefoanele, Apple va denumi tehnologia ”3D Touch”, datorită capacității acesteia de a recunoaște nu mai puțin de trei tipuri diferite de atingere: o atingere ușoară, o apăsare și o apăsare mai puternică. Din câte se pare, una dintre primele aplicații ale acestui nou feature va avea legătură cu navigarea: dacă un utilizator apasă puternic pe locația la care vrea să ajungă, telefonul va începe imediat să-i arate traseul optim.

De asemenea, Force Touch ar putea fi utilizat pentru a afișa mai rapid definiția unui cuvânt și pentru a salva o melodie într-un playlist. Introducând Force Touch, Apple a fost nevoită să renunțe la structura vechilor trackpad-uri pe care apăsările în partea superioară era dificilă. Acum s-a apelat, în schimb, la patru senzori ce îi permit unui utilizator să apese oriunde pe suprafața touchpad-ului.

Cei patru senzori lucrează împreună cu un ”Taptic Engline, un dispozitiv ce crează mișcare în linie dreaptă. Acesta detectează orice fel de apăsare și generează un feedback pentru ca utilizatorul să știe că acesta a fost înregistrat. În acest mod, utilizatorul are impresia că a efectuat un click, când de fapt niciun buton fizic nu a fost apăsat.