05 sept. 2015 | 18:57

La ce să ne așteptăm de la noile iPhone 6S și 6S Plus

FEATURE
La ce să ne așteptăm de la noile iPhone 6S și 6S Plus

Pe 9 septembrie, la San Francisco, cei de la Apple organizează un eveniment de proporții unde vor prezenta noile telefoane iPhone 6S și 6S Plus.

În ultimii cinci ani de zile, Apple a organizat de fiecare dată în această perioadă a anului un eveniment de proporții în cadrul căruia a lansat un nou iPhone. În 2015, la fel ca anul trecut, vom asista la prezentarea a două noi telefoane, succesoarele modelelor 6 și 6 Plus. Denumite, 6S și 6S Plus, acestea nu vor fi singurele dispozitive interesante pe care compania din Cupertino le va dezvălui pe 9 septembrie. După cum scriu cei de la Verge, dacă unele zvonuri se dovedesc adevărate, Apple ar putea lansa chiar și un nou iPad sau un iPad mini.

În ceea ce privește viitoarele terminale, zvonuri au început să apară în urmă cu mai multe luni. Deși majoritatea sunt de părere că Apple va respecta tradiția în ceea ce privește numele (acesta este anului modelului ”S”), unii cred că nou generația s-ar putea numi ”iPhone 7”, datorită schimbărilor importante care ar urma să fie implementate. Mai jos, vă vom enumera câteva dintre cele pe care le-am putea vedea peste patru zile.

Un plus de grosime pentru noile telefoane iPhone 6s si 6s Plus

Da, într-o vreme în care producătorii se străduiesc să facă telefoane cât mai subțiri, cei de la Apple lansează o generație de telefoane mai groase decât modelele vechi. Pe lângă faptul că majoritatea clienților probabil nu vor observa diferențele, Apple are un motiv foarte bune pentru a face asta: vrea să evite o repetare a scandalului Bendgate, care a luat naștere după ce oamenii au observat că iPhone 6 Plus se îndoaie extrem de ușor, în condiții în care nu ar trebui să pățească ceva.

Imagini neoficiale cu iPhone 6s (2)

Mai exact, ar fi vorba despre o,2 milimetri adăugați ambelor modele. Astfel, iPhone 6S ar urma să aibă o grosime de 7,1 milimetri, iar iPhone 6S Plus ar urma să aibă 7,3 milimetri. Deși această nouă carcasă va fi mai groasă și va avea elemente adiționale pentru a întări zonele slabe, greutatea totală va fi cu două grame mai mică în comparație cu cea a carcasei folosite pe modelul precedent. Acest lucru se datorează, din câte se pare, materialul folosit în fabricarea acesteia: aluminiul seria 7000, cel pe care l-am mai întâlnit în cazul ceasului inteligent lansat de Apple. Pe lângă o rezistență mult mai mare față de cea a aliajului din trecut, aluminiul 7000 este și mult mai ușor.

Ecrane cu ”Force Touch”

Force touch este o tehnologie care se bazează pe un modul în care sunt integrați magneți care imită click-ul de la un touchpad obișnuit. Imită, dar este o tehnologie mai rafinată decât cea introdusă de BlackBerry pe modelul Storm în urmă cu câțiva ani. Asta mărește însă grosimea telefonului. Conform PocketNow, au intrat în producție de masă modulele force touch pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus încă din luna august.

iPhone 6s

Force Touch este capabil să diferențieze între o apăsare ușoară și una mai grea, ceea ce înseamnă că posibilitățile de interacțiune cu touchpad-ul se înmulțesc. Introducând Force Touch, Apple a fost nevoită să renunțe la structura vechilor trackpad-uri pe care apăsările în partea superioară era dificilă. Acum s-a apelat, în schimb, la patru senzori ce îi permit unui utilizator să apese oriunde pe suprafața touchpad-ului.

Cei patru senzori lucrează împreună cu un ”Taptic Engline, un dispozitiv ce crează mișcare în linie dreaptă. Acesta detectează orice fel de apăsare și generează un feedback pentru ca utilizatorul să știe că acesta a fost înregistrat. În acest mod, utilizatorul are impresia că a efectuat un click, când de fapt niciun buton fizic nu a fost apăsat.

O cameră foto mai performantă

Deși ar părea greu de crezut, camera s-ar putea dovedi a fi un upgrade suficient de mare încât să îi convingă pe unii utilizatori de iPhone 6 să treacă la modelele noi. Dacă noile zvonuri se vor confirma odată cu lansarea de pe 9 septembrie, ar însemna că telefoanele vor putea face fotografii cel puțin la fel de bune în condiții de lumină scăzută.

iphone 6s

Apple ar fi comandat camere formate din cinci elemente. Fiecare element este, de fapt, o lentilă de sine stătătoare. Cu cât mai multe lentile sunt într-o cameră, cu atât camera poate surprinde detalii mai multe și poate prinde mai multă lumină. Totuși, și iPhone 6 și iPhone 6 Plus au tot câte cinci lentile, așa că Apple va recurge, cel mai probabil, la optimizări software pentru a se asigura că noile smartphone-uri vor produce fotografii de invidiat.

Specificații iPhone 6s și S6 Plus mai bune

Noile smartphone-uri ar putea fi construite în jurul unui procesor Apple A9 cu trei core-uri individuale. Ca reper de comparaţie, modelul de A9 folosit în iPhone 6 şi iPhone 6 Plus a fost dual core. Deşi nu este vorba de o aliniere la procesoarele quad core şi octa core din piaţă, gestul celor de la Apple, dacă se dovedeşte a fi adevărat, întruchipează totuşi un upgrade. De asemenea, ne putem aștepta ca iPhone 6S și 6S Plus să vină cu display-uri cu rezoluție full HD, respectiv QHD, în timp ce procesoarele Apple A9 vor fi ajutate de 2GB RAM.