03 aug. 2015 | 18:32

Noile poze cu iPhone 6s ne arată un telefon mai gros decât iPhone 6

ACTUALITATE
Noile poze cu iPhone 6s ne arată un telefon mai gros decât iPhone 6

Așa cum era de așteptat, iPhone 6s va avea, în mare parte, același design pe care l-am văzut și pe modelul precedent.

A mai rămas puțin timp până la lansarea oficial a noului iPhone 6s, iar majoritatea informațiilor în legătură cu noul terminal sunt deja cunoscute. După cum scrie site-ul BGR, display-ul deja a apărut într-o serie de poze zilele trecute, fără a furniza, însă, mai multe informații despre tehnologie Force Touch pe care Apple ar putea să o implementeze.

iPhone 6s

Mai mult decât atât, site-ul M.I.C. Gagdet a publicat chiar o serie de poze cu un prototip de iPhone 6s în urmă cu două zile. Acestea au fost realizate de către foști angajați ai Foxconn și ne prezintă un telefon cu un design similar modelului iPhone 6, așa cum era de așteptat, având în vedere că modelele ”s” rareori vin cu schimbări din acest punct de vedere.

Singura diferență observabilă este la capitolul grosime. În timp ce iPhone 6 avea o grosime de 6,9 milimetri, iPhone 6s ar urma să aibă 7,1 milimetri, la fel de mult ca iPhone 6 Plus. Cel mai probabil, acest lucru se datorează noilor display-uri. Force Touch, introdus pe piață odată cu noua generația de MacBook-uri, este capabil să diferențieze între o apăsare ușoară și una mai grea, ceea ce înseamnă că posibilitățile de interacțiune cu touchpad-ul se înmulțesc.

apple force touch

 

Astfel, Apple a fost nevoită să renunțe la structura vechilor trackpad-uri pe care apăsările în partea superioară era dificilă. Acum s-a apelat, în schimb, la patru senzori ce îi permit unui utilizator să apese oriunde pe suprafața touchpad-ului. Cei patru senzori lucrează împreună cu un ”Taptic Engline, un dispozitiv ce crează mișcare în linie dreaptă. Acesta detectează orice fel de apăsare și generează un feedback pentru ca utilizatorul să știe că acesta a fost înregistrat. În acest mod, utilizatorul are impresia că a efectuat un click, când de fapt niciun buton fizic nu a fost apăsat, efect care se bazează pe unele câmpuri de forță (lateral force fields).