01 aug. 2015 | 13:24

Modulele force touch pentru iPhone 6s sunt deja în producție

ACTUALITATE
Modulele force touch pentru iPhone 6s sunt deja în producție

iPhone 6s n-o să fie radical schimbat față de actualul telefon, dar o să aibă tehnologia de pe Apple Watch și de pe Macbook, adică force touch. Poate fi acesta un pas mare pentru schimbarea modului în care interacționăm cu telefonul? 

Când Apple a reintrodus cititorul de amprente pe telefoane, aceasta părea o idee proastă. Acum e atât de „proastă”, încât mulți producători o adoptă. Conform ultimelor zvonuri, iPhone 6s va veni cu force touch, o tehnologie introdusă odată cu Apple Watch și cu Macbook. Aceasta adaugă un nivel fizic interacțiunii cu telefonul și are șanse să schimbe modul în care îl folosim.

Force touch este o tehnologie care se bazează pe un modul în care sunt integrați magneți care imită click-ul de la un touchpad obișnuit. Imită, dar este o tehnologie mai rafinată decât cea introdusă de BlackBerry pe modelul Storm în urmă cu câțiva ani. Asta mărește însă grosimea telefonului. Conform PocketNow, au intrat în producție de masă modulele force touch pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus, pregătind astfel lansare din septembrie.

Apple Watch la Playtech-14

ZTE deja se laudă cu un telefon care are force touch, dar cei mai mulți oameni așteaptă de la Apple un smartphone cu așa ceva.  Force touch, după cum a prezentat-o Apple și după cum funcționează pe Watch și în touchpad-ul Macbook, este capabil să „sesizeze” când apeși pe ecran și când doar atângi, iar apăsarea poate să se traducă într-o altă interacțiune cu sistemul de operare sau cu o aplicație. Modulul are patru senzori, care compun ceea ce Apple numește taptic engine, oferind și feedback utilizatorului când apasă.

Pe Apple Watch, force touch funcționează bine, dar aici ajută și ecranul de mici dimensiuni. iPhone 6s va avea ecran de 4,7 inci, iar versiunea Plus va avea unul de 5,5 inci, cel mai probabil. Nici touchpad-ul de pe Macbook nu este atât de mare, așa că rămâne de văzut dacă toate aceste zvonuri despre iPhone 6s cu force touch se confirmă și cum va fi implementată tehnologia.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele