09 oct. 2015 | 12:41

NASA are nevoie de ajutorul tău pentru a testa costumele spațiale

ENTERTAINMENT
NASA are nevoie de ajutorul tău pentru a testa costumele spațiale

Cei de la NASA au dat startul unei campanii prin care doresc ca oamenii să le trimită cele mai bune metode de testare a rezistenței costumelor spațiale.

După cum am aflat deja, viața pe Marte nu ar fi prea plăcută dacă am fi îmbrăcați doar într-o pereche de jeans și un tricou, așa că NASA dorește să găsească formula pentru costumul spațial perfect și are nevoie de ajutorul nostru pentru asta.

Costumele spațiale pe care cei de la NASA le-au conceput deja nu se ridică la nivelul așteptărilor, iar ca să implice cât mai multă lume în dezvoltarea viitorului pe Planeta Roșie, aceștia sunt dispuși să primească sugestii din partea oricui. Într-o declarație de presă, oficialii agenției spațiale au declarat că au nevoie de ajutorul oamenilor pentru a evalua materialele din care să fie construit costumul spațial care va fi piesa de vestimentație obligatorie pe Marte.

Mai exact, aceștia doresc să găsească cele mai bune metode pentru a distruge costumele spațiale. Testele vor avea rolul de a simula modul în care pământul și praful extraterestru vor uza costumele spațiale. În plus, NASA trebuie să testeze rezistența la abraziune și cât de mult va dura până ce acestea vor trebui înlocuite.

Nu este pentru prima dată când NASA cere ajutorul publicului în ceea ce privește costumele spațiale. Anul trecut, agenția le-a cerut oamenilor să aleagă prin vot cel mai interesant concept al unui astfel de echipament.

NASA a primit deja câteva sugestii care sugerează ca materialul să fie introduse într-un uscător împreună cu pământ și praf pentru a vedea cât de mult rezistă. Dacă aveți sugestii mai bune, cei de la NASA sunt dispuși să vă asculte, iar cele mai bune trei idei vor fi răsplătite cu cinci mii de dolari. Ideile pot fi trimise pe site-ul agenției spațiale.