MWC 2015 – Lenovo MIIX 300 este una dintre cele mai ieftine tablete cu Windows

MWC 2015 - Lenovo MIIX 300 este una dintre cele mai ieftine tablete cu Windows

Cei care au nevoie în deplasări de o tabletă accesibilă cu sistemul de operare Microsoft, se pot orienta către noua tabletă 300.

Gândită din primul moment ca fiind o tabletă accesibilă, noua creaţie Lenovo MIIX 300 are o configuraţie mai mult decât decentă şi reuşeşte să se încadreze în preţul imbatabil de 150 de dolari.

Vine preinstalată cu cea mai recentă versiune de Windows 8.1 şi este construită în jurul unui panou IPS  de 8 inci cu o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, capabil de o luminozitate maximă de 300 niţi. Pe lângă unghiuri de vizibilitate foarte largi şi o imagini luminoasă, tableta ascunde la interior unui dintre cele mai noi procesoare Intel ATOM quad core, din familia BayTrail-T CR. Tot la capitolul dotări hardware, merită trecute în revistă 2 GB de memorie RAM şi o baterie generoasă.

Cei de la Lenovo au ţinut să se laude cu o autonomie de 7 ore de redare de conţinut video pentru MIIX 300. Partea de conectivitate include doar WiFi şi Bluetooth, fără acces la date celulare de vreun fel. Pentru modelul de mai sus, memoria internă este de 64 de GB, deşi sunt şanse destul destul de mari să fie disponibile şi variante cu spaţiu de stocare de 32GB. În plus, ca aproape de fiecare dată, există pe marginea tabletei şi un slot pentru carduri microSD. Pentru teleconferinţe şi selfie-uri, pe partea din spate aveţi o cameră de 5 megapixeli, iar în faţă există o cameră de 2 megapixeli.

Ca bonus, pe lângă sistemul de operare Windows 8.1, inclus este un abonament pe un an la Office 365. Astfel, nu veţi avea nici o scuză să nu fiţi eficienţi departe de birou. În rest, Lenovo MIIX 300 se încadrează în doar 360 de grame şi o grosime de 9,3 milimetri. La doar 150 de dolari, această creaţie va rămâne în istorie ca urmaşul lui , anunţată în octombrie 2013.

Citește și: