Microsoft se răzgândește din nou în legătură cu versiunea gratuită a Windows 10

Microsoft se răzgândește din nou în legătură cu versiunea gratuită a Windows 10
11:06 22.06.2015

Vineri, Microsoft a descris condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de Windows 10 gratuit. Din nou, învățăm că dacă ceva sună prea bine ca să fie adevărat, probabil nu este.

Cei de la Microsoft au publicat vineri o serie de reguli de care trebuie să ții cont pentru a avea Windows 10 gratuit. Mai exact, aceștia pretindeau că persoanele care utilizează Windows 7 sau Windows 8 pe PC-urilor lor și care au licențe pentru aceste sisteme vor primi actualizarea pe data de 29 iulie. Cei care au rămas pe Windows XP sau Windows Vista sau folosesc versiuni piratate, indiferent de ediție, nu ar fi putut trece la 10 decât dacă scot din buzunar de la 200 de dolari în sus.

Potrivit unei postări pe blogul oficial Microsoft, toate persoanele înscrise în programul Microsoft Insider, care oferă acces la versiunea de preview a sistemului de operare, ar fi primit o licență originală pentru acea versiune începând cu data de 29 iulie. Singura cerință era ca persoanele să activeze versiunea de preview folosind un cont oficial de Microsoft (numeprenume@live.com, @hotmail.com etc.).

Între timp, condițiile au fost reactualizate. Dacă pe blogul Microsoft scria că membrii programului Windows Insider care au deja o versiune preview vor primi actualizarea Windows 10 și vor rămâne activați, acum aflăm că aceștia doar vor primi actualizarea. Fragmentul legat de menținerea activării a fost înlăturat, potrivit Ars Technica.

De asemenea, compania a adăugat că: „E important de știut că doar oamenii care au o versiune originală a Windows 7 sau Windows 8.1 pot trece la Windows 10 ca parte a ofertei de actualizare gratuite”. Acest lucru este în contradicție cu ceea ce compania a declarat vineri, când Gabe Aul a confirmat că versiunile preview actualizate vor fi originale.

Ce e de înțeles de aici? În primul rând, probabil că nu va exista nicio diferență tehnică. Ne așteptăm ca Windows 10 instalat prin intermediul versiunii preview se va activa și va fi original. Ar trebui să fie funcțional, fără logo-ul non-genuine pe desktop și deloc deosebit de oricare altă instalare a Windows 10.

Oricum, poziționarea s-a schimbat. Vineri, metoda prin care puteai activa Windows 10 gratuit era oficială. Faptul că acum nu mai e nu înseamnă că nu va funcționa, ci că nu mai e complet sigură. Utilizatorii care vor Windows 10 gratuit acasă probabil nu vor fi afectați, dar nu se poate spune același lucru și despre corporații, care nu se vor putea lăuda cu copii Windows originale obținute prin actualizarea de la preview.

 

Etichete:
loading...