Microsoft Hyperlapse face minuni cu stabilizarea videoclipurilor [VIDEO]

Printr-un set de aplicaţii pentru Android, Windows Phone şi PC, Microsoft face o treabă foarte bună în a vă stabiliza clipurile video.

Iniţial, Microsoft Hyperlapse a fost doar încă un proiect al diviziei Microsoft Research pe care nu ne aşteptam să-l vedem materializat prea curând printr-o versiune pentru publicul larg. Se pare însă că ne-am înşelat, deoarece gigantul din Redmond tocmai a lansat trei aplicaţii pe care le puteţi folosi pentru face minuni cu clipurile voastre video. Începând cu un algoritm foarte performant de stabilizare a fluxului video, micuţele utilitare fac o treabă foarte bună şi în a vă transforma filme de lungă durată în clipuri de câteva secunde sau câteva minute, pentru a fi mai uşor de digerat.

Practic, deşi există multe similarităţi cu aplicaţia omonimă de pe iOS, nu sunteţi limitaţi la o viteză de redare de 6x, precum în cazul aplicaţiei . Aveţi mult mai multe opţiuni la dispoziţie pentru a vă personaliza rezultatul final. Pentru a înţelege un pic mai bine tehnologia din spate, aveţi în vedere că Hyperlapse Pro, versiunea de PC, foloseşte un algoritm avansat de modelare 3D pentru a anula tremuratul din clipuri.

Toate variantele de Microsoft Hyperlase sunt disponibile în regim gratuit începând de astăzi pe Android (în regim de preview), Windows Phone şi Windows, cu menţiunea că varianta de Android nu e compatibilă chiar cu orice smartphone și încă nu este versiunea finală. În ceea ce priveşte o versiune de iOS a aceluiaşi program, oficialii companiei americane au afirmat că nu prea are rost portarea utilitarului pe iDevice-uri, deoarece există deja o alternativă decentă la această aplicaţie pe respectiva platformă. Mai multe detalii despre întregul proiect şi alte câteva mostre vizavi de eficienţa noilor aplicaţii Microsoft găsiţi la această adresă.

microsoft-hyperlapse

14:45 15.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video