02 nov. 2015 | 11:28

Mașinile autonome ale Google sunt foarte precaute cu copiii

ACTUALITATE
Mașinile autonome ale Google sunt foarte precaute cu copiii

Problema mașinilor autonome e din ce în ce mai intens dezbătută. Precum în cazul roboților, există două categorii: oamenii care se tem de ele și oamenii care le văd utilitatea.

E bine de știut pentru sceptici că aproape 70% dintre accidentele în care au fost implicate mașini autonome au avut loc în timp ce acestea staționau, sau circulau cu viteze foarte mici, iar niciun om nu a fost rănit. Mai mult, nu a fost raportat nici măcar un singur accident în care să fie de vină o mașină autonomă.

Este adevărat că mașinile autonome sunt implicate în mai multe accidente din punct de vedere al kilometrilor parcurși, acestea circulând mult mai puțin decât cele obișnuite. Totuși, mai mult de 60% dintre accidentele în care sunt implicate autoturismele cu șofer nu sunt raportate, așadar, nu se află în registrele poliției. Datorită acestui fapt, cercetătorii au ajuns la concluzia că, într-adevăr, mașinile autonome ar fi mult mai sigure decât cele obișnuite.

În plus, un nou studiu a demonstrat că șoferii au tendința de a se izbi de lucruri fixe, precum stâlpi sau clădiri, obstacole pe care o mașină autonomă le poate evita cu grație. Mai grav este, însă, faptul că șoferii lovesc deseori pietonii care încearcă să traverseze, o situație evitată, de asemenea, de autoturismele autonome.

Într-un post nou, Google explică faptul că mașinile sale sunt considerabil mai sigure pentru copii. După cum știm cu toții, cei mici sunt mai imprevizibili în ceea ce privește mișcările, chiar și pe stradă, așa că e important ca mașinile autonome să aibă încorporate date care să le facă capabile de anticiparea acțiunilor acestora. Acest lucru, combinat cu faptul că senzorii mașinilor autonome ale gigantului tech pot detecta copiii care se ascund printre mașini în parcări, de exemplu, le face mai sigure ca niciodată.