LG crede că designul telefoanelor n-are cum să devină mai bun

LG crede că designul telefoanelor n-are cum să devină mai bun

Într-o perioadă în care am fost asaltaţi cu noi tipuri de telefoane, oficialii cred că am atins apogeul în materie de design şi suntem limitaţi de componentele interne.

La o privire mai atentă asupra pieţei de telefoane, cele mai multe dintre ele par similare. Apropiate ca design de un baton de ciocolată, în afară de LG G Flex 2 sau BlackBerry Passport, nu am văzut prea multe creaţii revoluţionare. Este adevărat că fiecare producător se străduieşte să reinventeze aceeaşi carcasă, dar partea de procesare este mai similară ca niciodată, mai ales în cazul dispozitivelor de vârf.

Conştientizând această realitate din domeniul smartphone-urilor, Ken Hong, directorul LG pe partea de comunicaţii corporate, a fost destul de radical în declaraţii zilele trecute într-un interviu acordat celor de la TrustedReviews. În respectivul context, Ken Hong a afirmat că formatul actual al smartphone-urilor şi-a atins apogeul şi nici o companie nu prea are ce să facă la ora actuală, având în vedere că sunt limitaţi de componentele folosite la interior.

În privinţa iminentului , acelaşi director LG a făcut o referinţă la dificultăţile înregistrate de companiile ce se străduiesc să îl producă în serie. ,,Designul telefoanelor este restricţionat de tehnologia furnizorilor noştri de componente, aşa că acum nu putem folosi decât ce creează ei, iar ei nici măcar nu pot produce prea multe G Flex 2.” În acelaşi discurs au existat referinţe către ecrane transparente şi alte tehnologii futuriste, dar acelea, deşi există, nu sunt momentan viabile comercial.

În mod evident, pe termen lung, soluţia la această plafonare ar trebui să fie materializată tot de LG. ,,Când te străduieşti tare să obţii rezultate împreună cu alte 60 de companii aflate sub umbrela LG, este foarte probabil să reuşim să venim pe piaţă cu ceva cool înainte ca altcineva să reuşească.

Mulţi ar putea afirma că un iPhone 5S este complet diferit de liniile curbate ale unui LG G3. Cu toate acestea, ar fi interesat să vedem ce lansări ar putea fi anunţate din curtea sud coreenilor.

Citește și: