Microsoft va lansa un rival pentru Google Cardboard

Microsoft va lansa un rival pentru Google Cardboard

Înainte de debutul unui hackathon în Rusia, Microsoft se pare că va lansa un concurent pentru Google Cardboard.

Până de curând, HoloLens a fost singura încercare a celor de la Microsoft de a experimenta cu realitatea virtuală. Are un display HD transparent prin care utilizatorii pot vedea atât lumea reală cât și proiecțiile virtuale și se bazează pe o un procesor, o placă video și un procesor holografic, special creat. Acesta poate intui spre ce se uită utilizatorul și poate proiecta imagini.

Totuși, HoloLens este și pentru utilizatorii casnici. Jocurile funcționează cu sistemul Windows Holographic, la fel și aplicații precum Skype. Practic, orice program care va rula pe Windows 10, va putea rula și pe sistemul Windows Holographic.

Microsoft VR Kit

Acum, însă, Microsoft pare a fi pregătită să concureze cu Google prin introducerea primul kit pentru realitate virtuală extrem de accesibil din punct de vedere financiar. Înainte de a plasa gadgetul în dreptul ochilor, utilizatorii vor fi nevoiți să introducă un dispozitiv Lumia. Din acest punct de vedere, Microsoft VR Kit se aseamănă extrem de mult cu Google Cardboard.

Microsoft încearcă să atragă dezvoltatori în cadrul unui eveniment în Rusia, pe care îi încurajează să vină cu propuneri pentru aplicații de realitate virtuală. Cei ale căror sugestii vor fi selecționate vor primi câte un Microsoft VR Kit.

Citește și: