28 aug. 2015 | 06:15

L-au angajat la Google după ce a căutat ceva pe internet

ACTUALITATE
L-au angajat la Google după ce a căutat ceva pe internet

Luând în calcul aura de mister din jurul procesului de angajare la Google, nu ar trebui să vă mire că cineva a ajuns să fie angajat după nişte căutări norocoase.

Oricine a urmărit un documentar despre angajaţii Google sau a avut ocazia să vorbească cu unul dintre ei, vă poate confirma că respectivele persoane sunt foarte bune în activităţile pe care le întreprind. Partea ciudată este că mulţi dintre ei s-ar putea să nu fi căutat să se angajeze la Google, în schimb Google i-a găsit pe ei.

Conform unei postări detaliate legate de aventura prin care a trecut pentru a deveni un angajat Google, un individ cu numele de Max Rosett nu a depus niciodată un CV la gigantul din Mountain View, aşteptând o lungă perioadă de timp după aceea să fie contactat de un expert în recrutare. În cazul lui, a fost suficient să caute de mai multe ori termeni de programare în popularul motor de căutare pentru ca la un moment dat să fie întâmpinat de mesajul de mai jos.

[related]

Deşi a fost destul de reticent iniţial, având în vedere că mesajul de întâmpinare nu pare foarte oficial, Rosset a aflat cu stupoare că descoperise o procedură secretă prin care Google îşi recrutează viitorii angajaţi. Au urmat mai multe teste online cu grad de dificultate din ce în ce mai complex pentru ca la final să fie contactat de un angajat Google. ,,Nu voi publica problema aici, dar pentru a o rezolva aveţi nevoie de cunoştinţe avansate de algoritmică. Am avut opţiunea să programez în Python sau Java. Am început să lucrez, iar prima problemă a fost rezolvată în câteva ore. De fiecare dată când am înaintat o soluţie, foo.bar mi-a testat programul cu cinci scenarii de test ascunse.

După toate aceste etape, avut loc la un moment dat şi un interviu în format clasic, dar acesta din urmă a fost o formalitate, la scurt timp întrând în rândurile angajaţilor Google.

google the angajează

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele