Îți poți imprima singur această vioară [VIDEO]


În cazul în care vă aflați în posesia unei imprimante 3D, pe lângă multe alte mici creații, vă puteți realiza o vioară imprimată 3D.

Se pare că nu există nici o limită vizavi de lucrurile ce pot fi realizate prin imprimare 3D. Pe lângă case sau mașini, acum avem și instrumente muzicale realizate prin același proces.

Cu toate că lemnul este considerat materialul perfect pentru baza multor instrumente muzicale, datorită unor proprietăți acustice foarte speciale ale respectivului material, se pare că în anumite condiții și plasticul face o treabă bună. Încercând să convingă și publicul larg de fiabilitatea și performanța uneia dintre primele vioare imprimate 3D, Kaitlyn și Matt Hova au demonstrat abilitățile acustice ale instrumentului în clipul de mai sus.

Deși nu sunt nici pe departe un expert în materie, această vioară imprimată 3D mi se pare că sună foarte bine. Este greu de spus dacă frecvențele redate sunt identice cu cele emise de un astfel de instrument realizat prin procesul clasic de creație, folosind lemn.

Hovalina este un proiect interesant și unul care încearcă să spulbere mitul că instrumentele din plastic sună prost. Singurul handicap evident al unui instrument din plastic este că nu îmbătrânește precum lemnul. Mulți experți în domeniu consideră că o parte semnificativă din magia unui instrument cu o vechime de zeci sau sute de ani stă în sunetele ,,mai calde” generate în comparație cu momentul în care aceleași instrumente au fost noi.

Dacă sunteți încântați de ideea de a vă crea propria vioară imprimată 3D, toate modelele 3D, materiale și fișierele adiacente necesare pot fi achiziționate  cu 70 de dolari, în timp ce produsul finit poate fi achiziționat cu 600 de dolari.

Alexandru Puiu
11:00 26.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video