iPhone-urile se vând ca pâinea caldă în China

iPhone-urile se vând ca pâinea caldă în China

Deşi Apple a înregistrat o creştere explozivă a numărului de iPhone-uri vândute în ultima perioadă, surprinzătoare este adopţia terminalelor în China.

Dacă cineva avea vreun dubiu vizavi de beneficiile adoptării unei diagonale mai mari pentru ecranul de la şi iPhone 6 Plus, vânzările pe ultimul trimestru din 2014 ar trebui să reuşească să le spulbere.

Un nou studiu al celor de la UBS a confirmat o valoare de 69,3 comercializate de Apple în ultimele trei luni din 2014. Acesta este un record pentru compania americană. Partea cea mai surprinzătoare este că aproximativ o treime dintre acele aparate au fost comercializate în China. În contextul în care în aceeaşi perioadă din 2013 doar 22% dintre iPhone-urile vândute au ajuns în ţara asiatică, este evident că pasiunea pentru ecrane mai mari a alimentat procentul de 35% în ultimul trimestru din 2014. Ca un mic detaliu de fond, merită avut în vedere faptul că noile terminale au fost lansate mai târziu în China decât în Statele Unite ale Americii şi alte câteva ţări europene.

Chiar şi în SUA, unde smartphone-urile Apple oricum dominau piaţa, vânzările de iPhone-uri au crescut de la 24 până la 29%. În contextul în care în urmă cu câteva zile am anunţat că iOS-ul ca şi platformă ajunge cu paşi repezi popularitatea Android, statisticile publicate mai sus ar trebui să motiveze şi mai mult producătorii de terminale cu Android. Dacă aceştia nu vor lansa în scurt timp smartphone-uri mai atrăgătoare, numărul utilizatorilor de iDevice-uri va continua să crească.

Citește și: