iPhone 6S Plus se mișcă mai prost decât iPhone 6S

Dintr-o demonstrație publicată recent online în format video, reiese că noul iPhone 6S Plus are mici probleme de performanță, în comparație cu iPhone 6S.

Cei de la Apple au lansat în urmă cu câteva săptămâni două noi smartphone-uri. Acestea reprezintă un upgrade incremental față de modelele de anul trecut, mai ales dacă avem în vedere designul aproape identic. În principiu, pe lângă camera de 12 megapixeli, inovația semnficativă vine sub forma noului SoC Apple A9 și cantității de 2GB RAM. În proporție de 100%, configurația hardware este identică când vine vorba de iPhone 6S și iPhone 6S Plus. Cu toate acestea, se pare că există niște discrepanțe vizavi de performanța brută.

După cum se poate vedea în clipul de mai sus postat de Erica Grffin pe YouTube, un iPhone 6S afișează animațiile mult mai lin decât un iPhone 6S Plus. Aceleași acțiuni simpliste realizate pe un 6S Plus generează sacadări și animații cu cadre lipsă. În principiu, diferențele de performanță nu sunt radicale, dar acestea există și sunt mai evidente când vine vorba de comparații cu ambele telefoane puse unul lângă altul. Chiar și în acest clip, discrepanțele de viteză sunt relativ ușor de trecut cu vederea, deși trădează lipsa unor optimizări din partea inginerilor Apple.

În contextul în care un iPhone 6S este semnificativ mai ieftin decât un iPhone 6S Plus, unii utilizatorii s-ar putea să se frustreze un pic la auzul acestor informații. Din fericire, dacă vă deranjează într-un mod autentic problema detaliată mai sus, soluția este una destul de simplă, fie ea și neoficială. Este suficient să mergeți în Settings sau Configurări, la General, Accesibilitate, Increase Contrast sau Sporește Contrastul. Pe această pagină de meniu bifați ,,Reduceți Transparența”. Nu este 100% sigur că această soluție vă va remedia problema, dar sunt șanse foarte mari ca acest lucru să se întâmple, cel puțin până când Apple va lansa o actualizare de firmware.

Alexandru Puiu
10:30 28.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video