20 mai 2015 | 15:27

Intră în lumea lui Van Gogh cu ajutorul realității virtuale [VIDEO]

ENTERTAINMENT
Intră în lumea lui Van Gogh cu ajutorul realității virtuale [VIDEO]

Dacă ai încercat să intri într-o pictură în viața reală, probabil ai fost escortat în afara galeriei de artă pentru distrugerea unei opere neprețuite. Totuși, cu puțină magie tehnologică, acum poți fi parte din tablou fără a-l distruge. 

Te poți plimba nestingherit printre picturile lui Vincent van Gogh, iar efectul va fi cu atât mai puternic dacă dispui de un dispozitiv pentru realitate virtuală. Opere cunoscute precum Noaptea înstelată și Natură moartă vor fi la o atingere distanță în Cafeneaua de Noapte, cu ajutorul efectelor 3D. Liniile neclare, distinctive pentru artistul post-impresionist creează o atmosferă aparte. La o masă vei observa un bărbat care arată ca Van Gogh, fumând liniștit dintr-o pipă. Nu îți face griji, are ambele urechi atașate.

Juxtapunerea artei și a realității virtuale a fost realizată de Mac Cauley din Brooklyn, New York, ca parte a Oculus Mobile VR Jam. „Tot timpul am fost atras de picturile lui Van Gogh și mi-am imaginat că ar fi uimitor să mă aflu într-una dintre aceste lumi colorate”, a spus acesta. „În timp ce am creat aceste medii, a trebuit să mă extind și în zone care nu pot fi accesibile ochiului liber: camerele din spatele ușilor, obiectele ascunse câmpului vizual, oameni întorși cu spatele”, a explicat Cauley în continuare.

Proiectul va intra într-o competiție anuală, sponsorizată de Unity, al cărei premiu valorează mai mult de un milion de dolari. Sunt două câmpuri principale pentru care pot aplica dezvoltatorii, jocuri cu realitate virtuală sau aplicații și experiențe cu realitate virtuală.