Instalare Windows pe laptop FreeDos – cum se face pas cu pas

Instalare Windows pe laptop FreeDos – cum se face pas cu pas

Am strâns câteva sfaturi despre cum să faci o instalare Windows pe laptop FreeDos. Urmează pașii pentru a simplifica operațiunea.

Instalare Windows pe laptop FreeDos nu este foarte greu de făcut însă nu este foarte cunoscută deoarece în general, atunci când instalezi un Windows nou poți face asta direct de pe actualul tău sistem de operare.

Atunci când ai instalat doar FreeDos pe calculator, care este și el un sistem de operare însă unul mai rudimentar și mai neprietenos cu utilizatorii, vei avea nevoie de îndrumare pentru cei câțiva pași pentru instalare Windows pe laptop FreeDos.

Instalare Windows pe laptop FreeDos – ce este sistemul de operare FreeDos

În primul rând trebuie să înțelegi ce înseamnă FreeDos. FreeDos este un sistem de operare pentru computerele compatibile IBM și este compus din mai multe programe diferite, separate. Acest sistem este membru al familie DOS. FreeDos 1.1 a fost lansat pe 2 ianuarie 2012.

În principiu, ai nevoie de îndrumare pentru a face instalare Windows pe laptop FreeDos atunci când achiziționezi un calculator nou care nu are absolut nimic pe HDD, iar singura metodă de a comunica cu sistemul este sistemul de operare FreeDos care vine preinstalat.

Instalare Windows pe laptop FreeDos – ce trebuie să faci

După cum spuneam și mai devreme, FreeDos face parte din familia de sisteme de operare DOS și se aseamănă foarte mult cu MS-DOS, cu ajutorul căruia poate ai mai instalat Windows de pe CD-ul bootabil.

Atunci când cumperi un calculator nou care are doar FreeDos, vei putea instala de pe CD sau stick Windows doar dacă reușești să modifici în FreeDos opțiunea prin care calculatorul folosește pe post de boot unitatea optică sau USB-ul, în funcție de alegerea ta.

Instalare Windows pe laptop FreeDos – cum pornești instalarea

Pentru început, atunci când pornești calculatorul îți va apărea după câteva secunde de încărcare un ecran negru pe care scrie cu alb câteva opțiuni pe care le poți alege. Nu selecta niciuna dintre el.

Dacă ai pregătit CD-ul cu Windows sau stick-ul USB, acum, când calculatorul este porni, poți să conectezi stick-ul sau să introduci CD-ul în unitatea optică.

După ce ai făcut asta, apasă îndelung pe butonul de oprire al calculatorului până când acesta se stinge. Așteaptă câteva secunde și apoi pornește calculatorul din nou, de această dată apăsând constant pe butonul F9.

După ce ai făcut asta, îți va apărea Boot Manager de unde trebuie să selectezi una dintre unitățile disponibile: În cazul în care ai cd cu windows, alege unitatea optică, altfel alege USB.

Tot ce mai trebuie să faci este să dai încă un restart la calculator și vei începe operațiunea de instalare Windows pe laptop FreeDos va începe.instalare windows pe laptop freedos

Citește și:
Etichete: