05 mart. 2015 | 14:17

Ce setări BIOS pentru instalare Windows 7 trebuie să faci

ACTUALITATE
Ce setări BIOS pentru instalare Windows 7 trebuie să faci

Nu te pricepi să faci setări BIOS pentru instalare Windows 7? Am făcut pentru tine un ghid cu principalele setări BIOS pentru instalare Windows 7 pe care trebuie să le aplici.

Atunci când cumperi un calculator sau laptop nou, fără sistem de operare pe el, s-ar putea să trebuiască să faci schimbi câteva setări BIOS pentru instalare Windows 7 de pe un CD sau un stick USB.

Aceleași setări BIOS pentru instalare Windows 7 sunt necesare și atunci când ‚reușești’ să strici  atât de tare sistemul de operare încât nu îl mai poți accesa.

Setări BIOS pentru instalare Windows 7 – ce trebuie să știi despre BIOS

În primul rând, BIOS testează întregul sistem înainte de încărcarea sistemului de operare Windows și dacă ceva nu este în regulă, cu ajutorul semnalelor sonore va determina motivul pentru care nu pornește calculatorul.

În al doilea rând, pentru a face setări BIOS pentru instalarea Windows 7 trebuie să știți că există mai multe feluri de BIOS. Unele funcții diferă puțin în funcție de versiunea BIOS. Producătorii BIOS cei mai des întâlniți sunt: Bios American Megatrends (AMI) și BIOS Phoenix Award.

Setări BIOS pentru instalare Windows 7 – cum intri în BIOS

Pentru a face cele mai potrivite setări BIOS pentru instalare Windows 7, trebuie ca imediat după pornirea calculatorului să apeși tasta F2 sau F10. În cazul unora dintre sistemele BIOS trebuie să apeși tasta DEL ( DELETE).

După ce ai intrat pentru a face setări BIOS pentru instalare Windows 7, vei vedea în partea de jos a ecranului ce taste să folosești pentru a modifica opțiuni și ce taste pentru a ieși sau a salva modificările.

Setări BIOS pentru instalare Windows 7

Înainte de a instala Windows trebuie să setezi boot-area de pe CD. Pentru a face acest lucru te duci la rubrica Boot device priority și pentru prima boot-are selectezi CD-ROM. Dacă ai Windows 7 pe USB selectezi USB.

După ce ai selectat toate astea, salvezi setările făcute și ieși din BIOS. Calculatorul se va restarta și va boota de pe CD. Pe ecran va apărea un mesaj, moment în care tu trebuie să apeși orice tastă pentru a începe instalarea.

După ce ai făcut toate aceste setări BIOS pentru instalare Windows 7, vor apărea pe parcurs toți pașii de urmat în setarea Windows-ului. Completează și urmează pașii afișați pe ecran pentru a încheia cu succes instalarea.setari BIOS pentru instalare Windows 7