20 ian. 2015 | 08:14

Infobar A3, un smartphone fashion pentru utilizatori pretențioși

ACTUALITATE
Infobar A3, un smartphone fashion pentru utilizatori pretențioși

Pentru cei care au o sensibilitate deosebită când vine vorba de designul smartphone-ului din buzunar, noul Infobar A3 s-ar putea să le surâdă.

Operatorul asiatic KDDI, încă din 2003, a lansat terminale cu un , realizate în colaborare cu o serie de nume importante din acest domeniu din Japonia. Întâi a fost vorba de telefoane doar pentru vorbit. În 2011 am văzut primul smartphone, iar acum a sosit timpul pentru cel de-al treilea Infobar.

Noul Infobar A3 reprezintă materializare unui concept atrăgător creat de Naoto Fukasawa. Deşi acest nume s-ar putea să nu vă spună nimic, merită să aveţi în vedere că un CD Player minimalist al aceluiaşi face parte dintr-o expoziţie permanentă a Muzeului de Artă Modernă din New York. A3 este mai colorat faţă de bătrânul A1. Foloseşte aluminiu eloxat pentru cea mai mare parte a carcasei şi va fi disponibil pentru achiziţie într-o combinaţie foarte variată de culori. Specific culturii japoneze, fiecare combinaţie va avea un nume propriu. Versiunea de mai sus dominată de roşu şi câteva elemente argintii va purta numele de nishikigoi.

infobar_couture

La bază, va avea un display Full HD de 4,5 inci. Camera sa principală va fi de 13 megapixeli, iar spațiul intern de stocare se va rezuma la 16GB, deşi poate fi extinsă prin microSD. Interacţiunea cu el se va realiza prin intermediul unor butoane capacitive multicolore aflate la baza ecranului. Deşi în principiu va rula Android, interfaţa sa nativă, ieşită din mâinile designerului web experimental Yugo Nakamura, va combina într-un mod atractiv elemente originale cu particularităţi din temele originale de Android şi Windows Phone, cu accent pe widget-uri, reţele sociale şi aplicaţii.

Pentru noul Infobar A3 vor fi lansate o serie de carcase originale şi accesorii. Telefonul va fi lansat luna viitoare, iar având în vedere că operatorului KDDI se laudă că va funcţiona pe o serie de benzi de comunicaţii, s-ar putea să funcţioneze fără probleme şi în afara Japoniei fără prea mari dificultăţi. Ca un mic detaliu de construcţie, A3 va fi asamblat de Kiocera, în timp ce primul smartphone Infobar a fost la bază un HTC J Butterfly.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele