Am testat încărcarea wireless și există un singur mare motiv pentru care o vei vrea
Samsung este una dintre companiile care investește mult în încărcarea wireless pe telefoanele sale. Asta în timp ce OnePlus a spus că este, aproape, inutilă pentru utilizatori. Am testat această tehnologie și am văzut dacă merită sau nu.
Până în ultimele luni încărcarea wireless era un subiect de la categoria „ca alte noutăţi avem şi (…)”. Odată cu Mobile World Congress 2015 din Barcelona, lucrurile au devenit mai serioase. Acolo, IKEA a prezentat soluţii de încărcare wireless a dispozitivelor mobile, iar acesta e cel mai mare pas înainte făcut de vreo companie pentru a susţine încărcarea wireless. Peste cinci-zece ani, vom spune despre 2015 că a fost Începutul.
Odată cu IKEA, au apărut şi accesorii „pentru acasă” şi aşa pare totul mai comod, mai integrat în mediul tău. Colecţia magazinului pentru încărcare wireless este parte din Home Smart. Am primit un accesoriu dintre acestea, o platformă rotundă de cam 10 centimetri pătraţi, cu o grămadă de carcase după cum urmează: iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6, Samsung Galaxy S3, S4 şi S5.
Ca plus, înainte să detaliez experienţa, odată cu carcasele de iPhone 6 şi iPhone 5 primeşti şi un port microUSB integrat în aceasta, după cum am menționat și pe Adevărul.
Îți trebuie sau nu încărcarea wireless? Depinde
Pe scurt, nu-ţi trebuie. Cum nu-ţi trebuie nici NFC, fast charge, cititor de amprente, ecran QuadHD sau construcţie premium, din metal sau policarbonat rezistent. Acestea nu-ţi trebuie cu adevărat, dar sunt utile că te ajută să economiseşti timp, să securizezi telefonul sau, pur şi simplu, să-ţi sublinieze statutul.
Nu câştigi extraordinar de mult timp, dar este un confort puţin mai mare. Dacă stai cel puţin două ore prin preajma acelui birou, atunci încărcarea wireless nu îţi va salva întreaga existenţă, ci te va ajuta puţin mai mult spre o experienţă bună cu tehnologia.
Per total, încărcarea wireless este foarte bună, dar desigur că investeşti nişte bani în accesorii. Câştigi însă pe termen lung. Este util în general la birou, unde telefonul stă pe lângă tine toată ziua, dar mai ales stă degeaba. Când pleci, ştii că îl ai încărcat şi că n-ai uitat să scoţi din geantă încărcătorul (mi s-a mai întâmplat). Pe „Adevărul” găsești un articol pe larg dedicat încărcării wireless, cum a pornit și în ce alte gadgeturi mai este folosită.