i-Blades este prima carcasă modulară inteligentă de smartphone

Încercând să rezolve un amalgam de probleme dintr-un singur foc, un grup de cercetători a creat i-Blades, prima carcasă inteligentă modulară pentru smartphone.

În 2015 am auzit de numeroase ori termenul de modular în asociere cu diverse gadgeturi. Trendul a început inițial cu smartphone-uri, dar la această oră s-a extins până la carcase pentru telefoane. i-Blades este primul exemplu de acest gen, și dacă se va transforma într-un produs de serie, în urma obținerii finanțării necesare prin Indiegogo, are mari șanse să fie un succes. Nu de alta, dar deja este demonstrat în acțiune prin clipul de mai sus, deci nu ar trebui să dureze foarte mult parte de producție.

În teorie, am mai văzut în trecut carcase modulare, precum Logitech Case+, dar respectivul gadget nu oferea nici pe departe nivelul de flexibilitate oferit de i-Blades. Noul dispozitiv promite să remedieze toate problemele pe care le aveți cu un telefon mobil în 2015. Indiferent dacă vreți să sporiți autonomia smartphone-ului sau spațiul de stocare sau amândouă, i-Blades poate face acest lucru prin intermediul unui sistem de suprapunere pe bază de magneți.

Investind în i-Blades, deși s-ar putea să fiți nevoiți să investiți într-o nouă carcasă pentru fiecare telefon pe care îl veți cumpăra pe viitor, există avantajul refolosirii modulelor efective. Astfel, singura problemă la care vă puteți gândi este că frumosul și compactul vostru gadget ar putea deveni prea gros. Dacă puteți trăi cu acest aspect, vă veți bucura să aflați că magneții folosiți la realizarea i-Blades au fost optimizați pentru a nu afecta în vreun fel performanța aparatului. În plus, fiecare componentă ce formează i-Blades arată foarte bine, având un design atrăgător. Dacă sunteți convinși de utilitatea acestui produs, nu ezitați să vizionați clipul de mai sus și să accesați pagina de Indiegogo aferentă conceptului.

Alexandru Puiu
07:09 30.12.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video