04 sept. 2015 | 13:57

Păpușa Barbie hipsteriță parodiază obsesia oamenilor pentru Instagram

ACTUALITATE
Păpușa Barbie hipsteriță parodiază obsesia oamenilor pentru Instagram

Barbie este păpușa care ne-a făcut să înțelegem că ființa umană e capabilă să fie invidioasă și pe un obiect. Pentru că vremurile se schimbă, Barbie a fost nevoită să se adapteze la tendințele anului 2015 și să renunțe la hainele roz și pline de paiete în favoarea unora hipsterești.

Mai mult decât atât, are și un cont de Instagram, care s-ar putea să te facă geloasă (sau chiar gelos). Acum, Barbie nu ne mai spune că „life in plastic is fantastic”, ci doarme artistic în hamace, fotografiază latte-uri și folosește VSCO Cam, pentru că, evident, nimic nu are farmec fără un filtru bun.

Socality Barbie satirizează marele trend milenial în fotografie, care înglobează selfie-uri în locuri exotice, transformarea ceștilor de cafea în adevărate opere de artă, precum și obsesia pentru stilul vestimentar aparent neglijent, care este, de fapt, foarte studiat.

În spatele contului se află o fotografă de nuntă din Portland, Oregon, care vrea să își păstreze identitatea anonimă, tocmai pentru a conserva autenticitatea lui Socality Barbie. A creat acest Instagram acum trei luni, tocmai pentru a-i ironiza pe oamenii care folosesc hashtagurile #liveauthentic și #socality. Omogenitatea acestei autenticități și obsesia pentru originalitatea devenită banalitate cer satirizare.

Oamenii fac aceleși poze, în aceleași locuri, folosind aceleași cuvinte pentru a le descrie. Așadar, creatoarea Socality Barbie s-a gândit că nu există o modalitate mai bună de a scoate în evidență acest fapt, decât folosind cea mai cunoscută păpușă din toate timpurile, produsă în masă de ani buni.

Socality Barbie are mai mult de 46.000 de urmăritori deja, iar „mama” ei crede că popularitatea e generată tocmai de faptul că oamenii se identifică mult cu ea. Chiar dacă pozele tale de pe Instagram nu arată precum ale ei, sigur cunoști cel puțin câteva persoane care le au trase la xerox.

Deși e de înțeles popularitatea acestui gen de fotografii și e de preferat în detrimentul vulgarității, creatoarea ingeniosului cont spune că ceea ce o deranjează cel mai mult este lipsa onestității. Nimeni nu își trăiește viața într-un mod atât de relaxat tot timpul, iar cei care o fac, cu siguranță stau departe de pozele în care pun la cale un întreg decor pentru a strânge inimioare pe Instagram.