Google știe că miroși urât și vrea să te ajute

Google știe că miroși urât și vrea să te ajute

Din seria patentelor trăznite care s-ar putea să nu devină niciodată produse de serie vă aducem în atenție un gadget cel puțin dubios de la Google. 

Gigantul internetului ne-a bucurat cu numeroase invenții interesante în ultimul timp. Unele nu au avut atât de mult succes pe cât se aștepta (cum ar fi Google Glass), dar altele sunt de-a dreptul magnifice (Project Ara, de exemplu).

Totuși, s-ar părea că toate mințile luminate din acea companie nu au numai idei geniale. Una dintre cele mai ciudate vine sub forma unui brevet, obținut recent de Google.

”Dispozitivul de înlăturare a mirosurilor”, ilustrat mai jos, a fost proiectat pentru a ”emite o aromă în funcție de paramerii detectați”, dar asta nu e tot.

Gadgetul ar urma să detecteze temperatura corpului, ritmul cardiac, dar și alți factori, pentru a determina dacă mirosurile corporale depășesc limita acceptabilă în cazul în caare utilizatorul muncește prea mult.

În urma acestei analize, dispozitivul ar urma să împrospăteze atmosfera cu un parfum special creat pentru a acoperi mirosul de transpirație. Mai mult, gadgetul ar putea chiar să localizeze prietenii, pentru a-ți spune cum să-i eviți în drumul spre casă.

Invenția Google poate dispensa parfurm și pe baza unui program special, ”inspirat” din activitățile de pe rețelele sociale, din calendarul electronic și din ”istoricul transpirației”.

Este foarte puțin probabil ca pantentul Google să se transforme într-un produs de serie, dar existența lui ne-ar prii zilele călduroase de vară, petrecute în mijloacele de transport public în comun din România.

google-stank-patent-2015-02-13-02

Citește și: