Google ar putea să-și construiască propriul telefon

Google ar putea să-și construiască propriul telefon

Cei de la Google ar urma să-și construiască propriul telefon în viitorul apropiat.

Când Google a vândut Motorola către Lenovo, unul dintre zvonurile apărute pe internet sugeră ca gigantul din Mountain View ar putea să-și construiască propriile telefoane. A trecut un an de atunci, iar Google a continuat colaborarea cu unii producători pentru a lansa telefoanele din seria Nexus. Însă cei de la Phonearena sugerează că Google a luat în considerare și posibilitatea de a-și crea propriile dispozitive. Asta în condițiile în care același site-sugera în urmă cu ceva vreme că gigantul ar putea intra pe piața producătorilor de procesoare.

Din câte se pare, au avut loc discuții serioase în interiorul companiei cu privire la un viitor dispozitiv Google. Nu știm exact, însă, când ar putea fi prezentat acesta pe piață sau ce rezultate au produs discuțiile. Google ar avea motive serioase pentru a produse telefoanele, având în vedere unele probleme apărute în cadrul programului Nexus.

Mai exact, unii parteneri nu au fost foarte entuziasmați, având în vedere cantitatea relativ mare de resurse investită și câștigurile reduse. De asemenea, Google a avut parte de unele probleme, mai ales în Rusia, din cauza anumitor practici asociate cu Google Play Store și Google Play Services. În aceste condiții, decizia de a-și lansa propriul telefon ar putea fi una inspirată din partea companiei.

Etichete: