Facebook vrea să ne bombardeze cu videoclipuri

Facebook vrea să ne bombardeze cu videoclipuri

 

Facebook a făcut încă un pas important în misiunea de a concura cu YouTube în ceea ce privește difuzarea de conținut video online.

Compania a anunțat că testează o nouă opțiune, despre care se zvonește de ceva vreme, prin care Facebook le va arăta utilizatorilor o mulțime de videoclipuri asociate, unele sub altele, după ce au selectat un clip video din News Feed. În plus, oficialii declară că vor presăra câteva reclame între videoclipuri, deși nu au făcut public procentul care le va reveni din profiturile aduse de publicitate.

După ce chiar ieri au anunțat că vor introduce o secțiune dedicată cumpărăturilor, în aplicația pentru mobil, acum, Facebook face public faptul că testează apele cu o nouă secțiune dedicată conținutului video. Aceasta va fi ilustrată de un buton de play, care va fi situat chiar în partea de sus, între cererile de prietenie și notificări.

Potrivit celor de la Business Insider, pentru moment, secțiunea de videoclipuri conține clipurile video pe care utilizatorii le-au salvat pentru mai târziu, filmulețe publicate de prieteni, Pagini la care utilizatorii au dat like sau conținut sugerat la întâmplare, pe baza videoclipurilor urmărite.

Cei de la Facebook au declarat, cu puțin timp în urmă, faptul că clipurile video publicate pe rețeaua socială strâng în jur de patru miliarde de vizualizări în fiecare zi. Asta înseamnă că videoclipurile pot fi o sursă importantă de venit pentru Facebook, mai ales dacă vor lucra la îmbunătățirea reclamelor.

Odată cu noile opțiuni, Facebook devine mult mai atractiv pentru publicitari. Nu doar că cei 1.5 miliarde de utilizatori se pot „împiedica” zilnic de conținut video care vine la pachet cu o mică reclamă, dar odată ce un videoclip este redat, următorul va începe automat, captivând utilizatorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: