Articolele Instant de la Facebook sunt disponibile pentru toți utilizatorii iOS

Articolele Instant de la Facebook sunt disponibile pentru toți utilizatorii iOS

După ce au început să implementeze treptat Articolele Instant, cei de la Facebook fac disponibilă opțiunea pentru utilizatorii iOS din întreaga lume.

Lansată la începutul verii, funcția Articole Instant le permite creatorilor de conținut să creeze articole care să fie încărcate direct în Facebook, acestea putând fi accesate mult mai rapid, un astfel de articol instant încărcându-se de zece ori mai mare decât unul clasic.

În articole, publicațiile au dreptul de include, printre altele, logo-ul, alături de informații despre autorii materialului și link-uri către paginile de Facebook ale acestora și ale companiei, poze la rezoluții foarte mari și hărți interactive. Cât despre partea financiară, partenerii Facebook au mai mult opțiuni. Aceștia pot accepta ca Facebook să vândă reclame în interiorul articolelor, împărțind veniturile sau pot vinde ei singuri reclamele, păstrând astfel toți banii.

Deși Articolele Instant sunt disponibile de acum pentru toți utilizatorii iOS, nu toate publicațiile beneficiază de noua tehnologie. Până acum, doar creatori de conținut precum The New York Times, BuzzFeed și The Atlantic au putut să publice articole rapide. Acum, oficialii Facebook susțin că vor colabora cu cei de la Vox Media, Slate, The Huffington Post, Business Insider și The Daily Mail, numărul publicațiilor urmând să crească în viitorul apropiat.

Cum concurența nu doarme, Apple a lansat de curând aplicația News, semnând parteneriate cu mai mult de 50 de publicații pentru a produce articole special concepute pentru aplicația News. În plus, Google a anunțat recent proiectul Paginilor Mobile Accelerate, care are cam același scop ca și Articolele Instant de la Facebook. Aceștia doresc să dezvolte un nou format HTML, care să se încarce mai repede și să permită mai puține artificii, care să fie folosit de creatorii de conținut pentru a-și publica produsele.

Citește și:
Etichete: