Evolution a fost închisă: Era una dintre cele mai mari piețe online pentru droguri

Evolution a fost închisă: Era una dintre cele mai mari piețe online pentru droguri

Evolution, unul dintre cele mai mari site-uri de tranzacții de droguri, a fost închis, iar administratorii au furat 12 milioane de dolari din portofelele virtuale ale utilizatorilor.

Site-ul Evolution a fost închis de către administratorii lui, furându-se astfel depozitele de bitcoini ale utilizatorilor. Prejudiciul este estimat la 12 milioane de dolari. Evolution a ajuns unul dintre cele mai mari site-uri de tranzacții de droguri, după probleme pe care le-a avut Silk Road, începând cu închiderea acestuia în 2013, în urma raidurilor efectuate de către FBI și alte agenții americane.

Internetul reprezintă piața de schimb ideală pentru tranzacțiile de tot felul, de la droguri, pornografie și contrabandă la arme și obiecte de artă. Astfel de tranzacții se fac prin site-uri precum Evolution și Silk Road și la adăpostul rețelei Tor. Tor are avantajul de a nu deconspira identitatea și locul în care se regăsește utilizatorul. Rețeaua ascunde date prin diferite sisteme care criptează informațiile.

Potrivit site-ului Ars Technica, Evolution oferea un serviciu care permitea utilizatorilor să folosească moneda Bitcoin pentru a accelera procesul de cumpărare și pentru a spori anonimitatea. Brian Krebs, expert în securitate, a explicat că administratorii Evolution au avut “acces direct la o sumă tentantă de valută nedetectabilă”.

Autor: Diana Bone

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: