09 feb. 2015 | 16:52

După mai multe decizii inspirate, HTC continuă şirul trimestrelor profitabile

ACTUALITATE
După mai multe decizii inspirate, HTC continuă şirul trimestrelor profitabile

În cadrul conferinţei pentru anunţarea rezultatelor financiare, cei de la au detaliat un nou trimestru fiscal încheiat cu un profit semnificativ.

După o perioadă de câţiva ani în care devenise evident că HTC se ducea în jos cu paşi repezi şi devenea irelevantă în piaţă, compania taiwaneză se pare că şi-a revenit. Punctul de start al acestei noi etape în istoria gigantului a fost reprezentat de lansarea încununată de succes a primului HTC One.

În timp ce Sony se chinuie să revină pe linia de plutire, iar Samsung munceşte să se reinventeze, HTC a anunţat al patrulea trimestru pe profit, fie el cât de infim. Aparent, pe trimestrul al patrulea al anului trecut, încheiat pe 31 decembrie 2014, încasările companiei au fost de 1,5 miliarde de dolari, cu un profit net de 15 milioane de dolari, aproximativ 2 cenţi per acţiune. Pentru că are toate motivele să se menţină pe această curbă ascendentă, oficialii HTC s-au aruncat deja la pronosticuri pentru trimestrul ce se va încheia pe 31 martie. Pe primul trimestru al acestui an, taiwanezii ar trebui să aibă vânzări între 1,31 miliarde de dolari şi 1,42 miliarde.

Aceste rezultate pozitive vin la câteva luni după ce am văzut prima cameră video de acţiune intitulată HTC Re şi am aflat primele zvonuri despre care ar trebui să ajungă în lumina reflectoarelor la MWC în Barcelona.

Dacă ar fi să tragem linie, o parte din profitul celor de la HTC se datorează şi celor de la Samsung, mai precis, terminalelor neatractive ale sud coreenilor care au alienat foarte mulţi amatori de Android. Aceştia din urmă, dacă nu şi-au cumpărat un iPhone 6, s-au orientat către alte branduri precum Motorola, HTC sau LG.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele