DigiTech TRIO, un gadget perfect pentru creatorii de muzică

Creatorii de muzică vor fi încântaţi să afle că noul DigiTech TRIO face minuni când vine vorba de creaţia de muzică fără ajutor din partea unei întregi formaţii.

Procesul creativ, mai ales când vine vorba de realizarea de muzică, nu se desfăşoară în permanenţă în cele mai potrivite auspicii. Din acest motiv, este bine să aveţi în vedere că există nişte gadgeturi care vă fac viaţa mai uşoară atunci când vă aflaţi departe de restul membrilor unei formaţii.

La bază, DigiTech TRIO este capabil să înlocuiască un set de tobe şi o chitară bas. În practică însă, magia din spatele noului gadget este mult mai complexă. Să începem însă cu începutul. Dacă aveţi o fascinaţie pentru şi v-aţi preocupat de mult timp cu , este aproape imposibil să nu fi auzit de brandul DigiTech. În ceea ce priveşte noul TRIO lansat zilele trecute la NAMM, micul aparat este promovat ca fiind o formaţie într-o pedală.

Acesta din urmă începe prin a asculta şi analiza acordurile voastre de chitară, doar pentru ca, în câteva secunde, să genereze automat instrumentaţia de fond formată din tobe şi chitară bas. Partea cea mai surprinzătoare a întregii ecuaţii este că rezultatele generate automat sunt uimitor de realiste. Nu este exclus să nu se potrivească în totalitate cu ritmurile pe care le aveţi voi în minte, dar, dacă este să credem demonstraţia din clipul de mai jos, aveţi mari şanse să fiţi încântaţi. În definitiv, sentimentul este de melodie completă şi asta e cel mai important.

Ca detalii tehnice, DigTech TRIO va fi capabil să se adapteze la un amalgam de genuri muzicale fără nici un fel de intervenţie din partea utilizatorului şi va funcţiona la fel de bine pe măsuri de trei pătrimi şi patru pătrimi. Nu avem încă nici o idee legată de momentul în care acest gadget creativ va ajunge pe piaţă sau care va fi preţul său de achiziţie, dar suntem optimişti că nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni.

Alexandru Puiu
17:40 30.01.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video