Ce muzică au ascultat online românii în 2014: Sișu, Smiley și Delia sunt în top 3

Ce muzică au ascultat online românii în 2014: Sișu, Smiley și Delia sunt în top 3

Muzica distribuită online prin streaming e de peste doi ani în România. La finalul lui 2014, Zonga are cifre interesante pentru aceasta.

Sergiu Biris, fondator Zonga, interviu Playtech-0015
Aplicația Zonga pe iPhone și Sergiu Biriș, fondator Trilulilu. FOTO Răzvan Băltărețu/Playtech

Serviciul Zonga a debutat în România în 2012 și a reușit să obțină până acum peste 800.000 de utilizatori înregistrați. Marele avantaj este că are parteneriat cu Vodafone, iar la anumite abonamente primești deja cont gratuit în acest serviciu. Totuși, celelalte cifre sunt interesante pentru a vedea cam ce înseamnă muzica online prin streaming pentru români.

Finalul de an vine la Zonga cu 26 de milioane de melodii disponibile pentru ascultători, strânse în aproape trei milioane de albume. De când este pe piață, utilizatorii au ascultat prin Zonga 124 de ani de muzică, adică aproape patru miliarde de secunde. Cele mai multe melodii au fost ascultate prin Android, adică 67% din toate platformele mobile, pe când Windows Phone nici nu apare în cifrele companiei.

Interviu cu Sergiu Biriș, fondator Zonga: În trei ani, la aniversarea de cinci ani, Sergiu Biriș spune că vrea ca Zonga să fie în cel puțin două țări, dacă nu chiar patru „Simt că suntem în momentul potrivit, piața începe să crească, oamenii folosesc tot mai mult streamingul, iar la nivel mondial e o industrie de un miliard de dolari și la nivel global sunt 28 de milioane de utilizatori plătitori, iar asta cu doar câteva servicii mai importante“ – integral aici.

Bun, să trecem la partea mai bună: ce au ascultat românii? I-au ascultat pe Sișu Tudor, Smiley și Delia. Despre primul trebuie menționat că a avut un acord exclusiv cu Zonga pentru a-și lansa albumul „Marea evadare“ întâi pe acest serviciu și timp de șapte zile să fie doar aici. Internaționalii de succes sunt Indila, Ed Sheeran și Eminem. În final, cele mai ascultate melodii au fost „Happy“ a lui Pharrell Williams, „Derniere Danse“ de la Indila și „Bailando“ a lui Enrique Iglesias. Mai multe date ai în infograficul de mai jos.

zonga anul 2014

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: