Cum poți debloca telefonul cu Android doar ținându-l în buzunar sau mână

Cum poți debloca telefonul cu Android doar ținându-l în buzunar sau mână

O nouă funcţie intitulată on-body detection vă permite să vă ţineţi telefon cu Android deblocat în permanenţă când îl aveţi în buzunar sau în mână.

Fără prea multe surle şi trâmbiţe, e bine de ştiut că cei de la Google fac eforturi pentru a vă oferi un nivel sporit de securitate pentru smartphone-ul vostru.

O funcţie nouă este propagată în următoarea perioadă printr-un update la Google Service pe toate dispozitivele care rulează o versiune de sau mai nou. Aceasta poartă numele de ,,on-body detection” şi se traduce prin abilitatea telefonului de a ,,conştientiza” că îl aveţi la voi, indiferent dacă îl ţineţi în mână sau în buzunar. Într-un astfel de context, dispozitivul nu este blocat cu nici un cod şi vă permite să ajungeţi rapid la funcţiile de care aveţi nevoie.

De asemenea, această funcţie vă ajută să nu vă mai chinuiţi să vă aduceţi aminte să vă blocaţi smartphone-ul când sunteţi la un bar cu prietenii, aţi plecat câteva minute şi l-aţi lăsat pe masă. Pentru că aplicabilitatea întregii idei gravitează în jurul accelerometrului prezent în orice telefon, respectivul gadget nu face eforturi semnificative pentru a face diferenţa dintre mediul din buzunar şi un birou. Astfel, imediat după ce l-aţi lăsat din mână, codul vostru de securitate se activează automat şi pentru a-l folosi din nou veţi fi nevoiţi să-l deblocaţi.

Nu vă aşteptaţi să vedeţi o notificare legată de posibilitatea activării ,,on body-detection” pe ecranul telefonului. Cel mai probabil, dacă rulaţi Android 5.0 ar trebui să vedeţi o bifă pentru ea în Settings în câteva zile sau câteva săptămâni.  Cei care folosesc în continuare aparate cu versiuni mai vechi ale sunt dezavantajaţi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: