Cum poți câștiga 30.000 de euro dezvoltând cel mai bun proiect pentru Internet of Things
Dacă ești cucerit de ideea Internet of Things și crezi că ai putea dezvolta proiectul care să schimbe lumea sau cel puțin să ne facă viețile mai bune, acum există o competiție potrivită ție. Telekom România a lansat cea de-a a doua ediție a concursului internațional „Business Wall of Fame” iniţiat de grupul Deutsche Telekom și competiția vizează soluțiile inovatoare de tipul IoT (Internet of Things) dedicate companiilor.
Dacă îți înscrii soluția Internet of Things în perioada 22 aprilie – 25 mai 2015 pe platforma www.wallofbusiness.ro, ai posibilitatea de a câștiga o campanie de promovare a soluției tale, dezvoltată de Telekom, în valoare de 30.000 de euro și de a deveni partener Telekom România. Competiția „Business Wall of Fame” se desfășoară în România și în alte șapte ţări europene, cum ar fi Austria, Croația, Germania, Grecia, Ungaria, Macedonia și Slovacia.
Soluția câștigătoare va fi desemnată pe 7 iulie în urma voturilor comunității de business, în perioada 11 mai – 22 iunie, iar primele 15 dintre ele care au adunat cele mai multe voturi vor fi ulterior evaluate și de un juriu de experți Telekom România. Soluțiile de acest tip trebuie să fie deja disponibile la vânzare sau în stadiul de lansare pe piață. Compania-suporter a soluției câștigătoare, care a avut cel mai convingător argument în favoarea acesteia, va beneficia la rândul său de o campanie de promovare în valoare de până la 20.000 de euro.
De asemenea, juriul va acorda un premiu special pentru cea mai bună soluție Internet of Things la nivel internațional, pe care Deutsche Telekom o va include în portofoliul celor opt țări participante. Aceasta are avantajul expunerii către clienții companii ai acestor state. Mai mult, va participa alături de Deutsche Telekom la un târg de profil, beneficiind de promovare în valoare de 10.000 euro.
Pe site-ul Business Wall of Fame sunt prezentate 23 de aplicații care propun soluții la probleme din domenii precum securitatea cibernetică, comerț, sistemul de sănătate sau agricultură. Una dintre cele mai populare le permite companiilor să își aducă aplicațiile pentru IoT pe mai multe platforme diferite. O alta este gândită pentru agricultura inteligentă, care presupune ca sistemele de irigație să fie utilizate în funcție de necesitate. O idee interesantă combină ramura agriculturii inteligente cu cea a medicinii veterinare și le oferă fermierilor o soluție foarte bună pentru a măsura nivelul pH-ului din stomacul vacilor.
Internetul Tuturor Lucrurilor, pe scurt, este domeniul tuturor acel gadgeturi sau soluții care colectează date și pot îmbunătăți pe baza lor aproape toate nivelurile economice. Este un domeniu în dezvoltare și cu o importanță tot mai mare.