10 iul. 2015 | 06:10

Cum instalezi Windows 7 pe un smartphone cu Android [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum instalezi Windows 7 pe un smartphone cu Android [VIDEO]

Puterea de procesare a smartphone-urilor actuale este atât de mare încât pot rula un sistem de operare pentru desktop-uri, precum Windows 7.

Din cauza costurilor de producţie din ce în ce mai mici, îmi place să cred că este din ce în ce mai dificil să produci telefoane slabe din punctul de vedere al performanţei. Chiar şi un telefon de o sută sau două sute de euro se comportă mai mult decât decent. Un gadget modern precum a ajuns să fie atât de sprinten încât poate rula fără probleme un sistem de operare complex, precum Windows 7.

Este adevărat că întreaga operaţiune implică un nivel semnificativ de hacking, dar în contextul în care vorbim de un aparat cu un preţ nesubvenţionat de 200 de dolari, efortul ar putea fi justificat. În definitiv, nu foarte mulţi dintre prietenii voştri se pot mândri că rulează Windows 7 pe smartphone. Mai mult decât atât, algoritmul folosit este atât de fiabil, încât ar trebui să funcţioneze şi în tandem cu Windows 8, Windows 8.1 sau iminentul Windows 10. În teorie, ar putea fi sesizate mici impedimente de performanţă cu noile SO-uri, dar în cazul Windows 7, acelea vor lipsi cu desăvârşire.

Dacă vă simţiţi aventuroşi, un nou tutorial de pe XDA-Developers vă perindă prin toţi paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru a rula Windows 7 pe un ASUS . Merită reţinut că o parte din meritul acestei funcţionalităţi inovative se datorează procesorului Intel din respectivul ZenFone. Acesta din urmă este vital pentru a rula în condiţii mai multe sau mai puţin optime platforme pe arhitectură X86.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele