21 mai 2015 | 07:01

Cum a reuşit Xiaomi Mi Note Pro să fie cel mai performant Android

ACTUALITATE
Cum a reuşit Xiaomi Mi Note Pro să fie cel mai performant Android

Construit în jurul unui Snapdragon 810, noul Note Pro a reuşit să depăşească în teste performanţa unui Nexus 6, Galaxy S6 sau LG G3.

Pentru o perioadă destul de lungă, s-a considerat că Snapdragon 810 de la Qualcomm, deşi este un procesor foarte performant, poate fi perceput ca un eşec din cauza unor probleme de încălzire. Cei de la HTC au mers atât de departe încât să dea vina pe SoC-ul Qualcomm pentru vânzările slabe de HTC One M9. În practică însă, cu optimizările hardware potrivite şi driverele care trebuie, acelaşi Snapdragon 810 se pare că a adus noul Pro pe culmile gloriei.

Nu de alta, dar a reuşit să obţină, într-o serie de teste de performanţă, rezultate mai mari decât majoritatea vârfurilor de gamă ale momentului, One M9, LG G4, LG G Flex 2, toate dispozitive cu procesoare similare pe hârtie. Chiar şi Galaxy S6 a ieşit în spate noului Xiaomi Mi Note Pro la câteva teste.

xiaomi-mi-note-pro-gfxbench-manhattan-value

xiaomi-mi-note-pro-gfxbench-manhattan

Până şi testele folosite pentru obţinerea acestor concluzii au fost unele populare cu o vechime semnificativă în piaţă. Geekbench măsoară puterea procesorului principal, Basemark OS apreciază performanţa generală a aparatului, iar 3DMark şi GFXBench simulează jocuri video pentru obţinerea unor scoruri comparabile.

xiaomi-mi-note-pro-basemarkos2

xiaomi-mi-note-pro-3dm-icestorm

Momentan nu se ştie care au fost giumbuşlucurile la care au apelat cei de la Xiaomi pentru a obţine aceste valori într-un set de teste obiective, dar un lucru este sigur. Cel puţin la această oră, Xiaomi Mi Note Pro este cel mai sprinten Android de pe piaţă din multe puncte de vedere.

xiaomi-mi-note-pro-geekbench-multi

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele